Folkehøgskole med hest

 

Nordvestlandet Folkehøgskole  

«Naturlig hesteliv»: Ønsker du å lære om hestens naturlige adferd, kroppspråk og behov? Om hvordan du kan kommunisere med hesten ved bruk av psykologi og kroppspråk? Dette vil du få lære ved variert arbeid fra bakken og hesteryggen. Dette er linja for deg som ønsker å utvikle deg selv sammen med din firbeinte partner og som liker å kombinere trening med turridning og friluftsliv. Studietur til Island hvor vi får ri Islandshester i deres opprinnelige omgivelser. 

Hjemmeside: https://www.nordvestlandet.no/linjer/hesteliv/ 

 

Fjordane Folkehøgskule 

Ei variert og innhaldsrik linje for deg som vil lære mykje om hest. Du får kunnskap til å praktisere mange sider av hestefaget. Undervisning etter nivå i dressur, sprang, køyring. Kan ta med eigen hest.

Gle deg til ein variert og innhaldsrik kvardag i hestebygda Nordfjordeid, saman med mange andre som elskar hest!  

Likar du å oppleve spenning, bli utfordra på eige ferdigheitar og klare nye ting? Lærarane på linja er rutinerte og godt utdanna hestefagfolk og gir deg undervisning på nettopp ditt nivå i sprang, dressur og køyring. Vi har autoriserte ridelærarar og køyreinstruktørar, ein hovslagar og kuskesensorar. Lærarane våre har brei erfaring gjennom arbeid med hest, både på og utanfor konkurransebana. 

Utvikling-glede-venskap

På Fjordane legg vi opp til kjekke opplevingar i lag med hesten i eit sosialt fellesskap. I løpet av året gjennomfører vi mellom anna ein overnattingstur med hest. Dette er ei unik oppleving saman med medelevar og hestar samtidig ein perfekt måte å oppleve vakker vestlandsknatur.

Vi ønsker å gi deg meir av det du brenn for. Ein laurdag kvar månad er også sett av til linjefag. Vi fordjupar oss i laushopping, snørekøyring og vi har skulekonkurransar i dressur og sprang. Vi lagar naturridebane og utfører agility med hest, rir med halsring og utfordrar oss i prosjektfaget.

Fyrste helga i mai blir den årlege hingsteutstilling for fjordhest arrangert på Nordfjordeid som tiltrekk hestefolk frå både inn- og utland. Her kan du få med deg flotte hestar, mønstring, testridning/køyring og mykje meir.

Satsar du på å delta på NM Fjordhest? Hos oss kan du og hesten din spisse formen fram mot NM. Vi har brei kompetanse og erfaring på å få ekvipasjar klare for Fjordhest NM.

Hjemmeside: https://www.fjordane.fhs.no/ 

 

Torshus Folkehøgskule 

Vi tilbyr ei ridelinje og ei kjørelinje, og det gis undervisning i blant annet sprang, dressur, sentrerte prinsipper, horsemanship, tømmekjøring og kjøring. Undervisninga tilpasses den enkeltes nivå. Vi har eget hestesenter på skolen der også private oppstallører trener sine hester og du må gjerne ta med egen hest. Hos oss har det vært hestelinje siden 1988. Våre lærere har lang erfaring både som instruktører og utøvere. Et allsidig hestemateriell gir rytterne varierte utfordringer. Det er et aktivt miljø med god kontakt med den lokale rideklubben og hestefolk. Senteret inneholder stall med 22 hester, egen ridehall, rundpaddock og luftegårder. Vi har linjetur med tema hest til et land i Europa. De siste årene har vi vært i Spania. Ellers har vi flere fellesturer med hele skolen blant annet segltur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland.

Hjemmeside: https://torshus.com/

 

Hästsportens Folkhögskola

Hästsportens Folkhögskola i Sverige driver opplæring på hestenæringens nasjonale anlegg Wången, Flyinge og Strömsholm. Utvalget av utdanninger omfatter både generelle hestekunnskapskurs samt spesialiserte kurs innen travsport, ridesport og hestestøttede tiltak. Utdanningene tilbys både som korte kurs og lengre yrkesutdanninger.

Hjemmeside: https://www.hastsportensfolkhogskola.se/utbildningar/ 

 

Vil du annonsere her? Kontakt hest@esmg.no.