Folkehøgskole med hest

Nordvestlandet Folkehøgskole  

«Naturlig hesteliv»: Ønsker du å lære om hestens naturlige adferd, kroppspråk og behov? Om hvordan du kan kommunisere med hesten ved bruk av psykologi og kroppspråk? Dette vil du få lære ved variert arbeid fra bakken og hesteryggen. Dette er linja for deg som ønsker å utvikle deg selv sammen med din firbeinte partner og som liker å kombinere trening med turridning og friluftsliv. Studietur til Island hvor vi får ri Islandshester i deres opprinnelige omgivelser. 
 

Hjemmeside: https://www.nordvestlandet.no/linjer/hesteliv/
 

Fjordane Folkehøgskule 

Fjordane er "størst på hest" og kjent for sitt gode og varierte hestemiljø. 1000 hesteelevar har gått hos oss sidan oppstarten i 1987. 5 fulltids hestelærarar sørger for ei variert undervisning som er tilpassa ditt eige nivå enten du er nybegynner eller har drive med hest lenge, også dersom du har eit handikap. Vi disponerer 2 ridehallar og flombelyst utebane, alt i gangavstand til skulen og du er velkommen til å ta med din eigen hest.
 

Hjemmeside: https://www.fjordane.fhs.no/

 

Torshus Folkehøgskule 

Vi tilbyr ei ridelinje og ei kjørelinje, og det gis undervisning i blant annet sprang, dressur, sentrerte prinsipper, horsemanship, tømmekjøring og kjøring. Undervisninga tilpasses den enkeltes nivå. Vi har eget hestesenter på skolen der også private oppstallører trener sine hester og du må gjerne ta med egen hest. Hos oss har det vært hestelinje siden 1988. Våre lærere har lang erfaring både som instruktører og utøvere. Et allsidig hestemateriell gir rytterne varierte utfordringer. Det er et aktivt miljø med god kontakt med den lokale rideklubben og hestefolk. Senteret inneholder stall med 22 hester, egen ridehall, rundpaddock og luftegårder. Vi har linjetur med tema hest til et land i Europa. De siste årene har vi vært i Spania. Ellers har vi flere fellesturer med hele skolen blant annet segltur med Statsraad Lehmkuhl til Shetland.
 

Hjemmeside: https://torshus.com/