ANNONSØRINNHOLD

Nyvinnende teknologi for hestens og rytterens ryggbeskyttelse

Med sine fem teknologisk avanserte lag, lindrer Winderen salpaden effektivt trykket som genereres under ridning, og beskytter både hestens og rytterens rygg mot overbelastning.

Ridning er den eneste sportsgrenen der to svært forskjellige organismer samhandler direkte med hverandre. Selv den minste bevegelse av den ene har en direkte innvirkning på den andre, og pilarene for et vellykket samarbeid er tillit og tydelig kommunikasjon mellom partene. For at hesten skal lese de subtile signalene rytteren sender, må den ikke distraheres av ubehag forårsaket av feil utstyr. På den andre siden må rytteren ha komforten til et fritt og balansert sete for å kunne fokusere på å kommunisere med hesten.  

Viktigheten av effektiv ryggbesklyttelse 

Ingen hest ble født med en sal på ryggen, og derfor er det veldig viktig å sørge for at hestens naturlige bevegelser og fysiologi ikke blir forstyrret under selve ridningen. En godt balansert sal er utvilsomt en forutsetning for å gi hesten best mulig komfort, selv om sitsen til rytteren  er like viktig.  

Riktig posisjon på kroppen i salen er nøkkelen som tillater uavbrutt og presis kommunikasjon med hesten. Det er også en viktig faktor for hestens generelle komfort under salen, da enhver minimal endring i rytterens balanse gjenspeiles i trykkpunkter på ryggen til hesten.

Men, i ridning virker alle krefter i to retninger. Bevegelsen i hestens kropp har en effekt på rytteren, og utsetter den for mange multiaksiale-krefter som kan forårsake ryggskader, noe som igjen kan resultere i langvarige ryggsmerter og begrenset bevegelighet. Derfor er effektiv støtdemping og trykkfordeling under salen avgjørende for både hest og rytter, da dette beskytter dem mot overbelastning og lar dem jobbe komfortabelt og avslappet. 

Winderen salpad: Vitenskapelig bevist effektivitet 

Salpad er et konsept som er like gammelt som hestesport. Til å begynne med ble hestens rygg beskyttet med dyreskinn, og deretter med lag av filt. Over tid ble salene bedre balansert og mer komfortable, men rytterne fortsatte å lete etter løsninger som effektivt ville beskytte ryggen til hestene, så vel som deres egen, og som ville gjøre at salen kunne tilpasses rytteren. De siste tiårene har pader laget av naturlig saueskinn, gel eller skum blitt plassert under salen, samtidig som innovative støtdempende teknologier har blitt aktivt utviklet for personlig beskyttelse innen luftfart, militæret og ekstremsport. Implementering av disse innovative teknologiene innen rideutstyr har vært bransje-endrende, og dette er hvordan Winderen sin pad ble til. 

Den innovative Winderen salpaden gjør at en betydelig del av energien kan spres og absorberes under kjøring. Dens fordelaktige egenskaper bekreftes ikke bare av veterinærer, fysioterapeuter og olympiske ryttere over hele verden, men også av uavhengige laboratorietester, som viser at effektiviteten når det gjelder distribusjon og energiabsorpsjon er mye større enn hos tradisjonelle saueskinn - og gelpader. Se laboratorietest-resultatene i videoen under: 

Bedre sal-stabilitet og forbedret sits 

Med sine fem teknologisk avanserte lag, lindrer Winderen-paden effektivt trykket som genereres under ridning, og beskytter både hestens og rytterens rygg mot overbelastning. De innovative materialene som brukes sikrer ikke bare effektiv støtdemping, men forbedrer også balansen og stabiliteten til salen, minimerer trykkpunkter i alle bevegelsesfaser og bidrar til å forbedre rytterens sittestilling. Takket være dette legger paden til rette for avslapning og fleksibilitet i hestens rygg, og hjelper til å løse opp i stive muskler raskere og utvikle seg mer effektivt. Hesten føler seg mer komfortabel under salen og får mer bevegelsesfrihet, noe som direkte gir økt rideglede og forbedrede treningsresultater. 

Forskjellige versjoner 

Winderen salpader er tilgjengelig i forskjellige versjoner for å møte behovene til forskjellige hester og ryttere. Grunnlaget for hele serien er Comfort-versjonen (1,8 cm tykkelse), som er ideell for å erstatte tykke gel-, saueskinn - eller skumputer. Slim-versjonen (med kun 1 cm tykkelse) er designet for å møte behovene til ryttere med tilpassede saler. Sist men ikke minst er Correction-versjonen, som har vist seg å være et vendepunkt for mange hester og ryttere.   

Basert på bruk av de samme støtdempende lagene, har denne versjonen seks lommer for filtkorreksjonsinnlegg formet for å tilpasse seg hestens ryggmuskler. Med slims på to, tre og fire millimeter tykkelse, kan Correction-versjonen tilpasses individuelt på ryggen til hver hest, noe som gir totalt 262 144 forskjellige kombinasjoner for justering av salbalansen. Dette gjør Correction-paden uunnværlig for ryttere som må justere salen for en unghest i ferd med å bygge sterke og sunne muskler, eller for å støtte en hest som kommer tilbake fra en skade som ennå ikke er i toppform.

OL dressurrytter Dina Ellermann om Winderen salpaden: 

«Jeg er imponert over den fantastiske kvaliteten til Winderen-produktene. Jeg har brukt Winderen-pader siden 2017 - den tynne versjonen for en skreddersydd sal, og en vanlig ved behov. Jeg kjente forskjellen allerede fra den første turen. Winderen-pader er laget med fokus på teknologi. Det er viktig å ha frihet ved manken, og her har paden elastisk materiale som lar manken være fri. Slagbeskyttelse er også veldig viktig - hestene er mer avslappede, og ryggen min er god. For øyeblikket har jeg en unghest som utvikler muskler, og jeg begynte å bruke Correction-modellen med han. Den er perfekt for en unghest som fortsatt er i utvikling. Jeg kan alltid justere puten når det er nødvendig.» 

Skaff deg din egen og les mer om denne innovative paden og fordelene den gir på winderen.com

 

 


Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng