I rundt én uke var Havanna kritisk dårlig, og det tok tid før man skjønte det var snakk om hyperlipemi. Nå vil Lena Stølås dele erfaringen med andre. Foto: Lena Stølås
Aktuelt

– Det er veldig skremmende å tenke på at jeg fort kunne ha mistet en ung, frisk hest

– Det som nesten er det verste oppi hele den situasjonen, er at jeg i utgangspunktet ikke kjente til hyperlipemi, farene ved dette og hvordan å forebygge at det oppstår, sier fjordhesteier Lena Stølås om episoden der hun holdt på å miste Havanna. Nederst i saken forteller veterinæren det du bør vite om hyperlipemi.

Hyperlipemi er ikke kjent blant alle, men likevel ganske relevant for hesteeiere i Norge. Tilstanden er nemlig mer vanlig for ponnier, miniatyrhester og eldre hesteraser som fjording og islandshest. I tillegg er overvektige, drektige, diende og syke hester spesielt utsatt. 

Lena Stølås opplevde at fjordinghoppa hennes, Skogheims Havanna, fikk hyperliplemi denne julen. Hun har skrevet om opplevelsen i et blogginnlegg hos Labb og Mule. Så hva er egentlig denne sykdomstilstanden?

Appetitten som ikke kom tilbake

– Havanna utviklet dette sekundært etter en infeksjon, og vi var nære å miste henne, sier Stølås om fjordinghoppa som ble dårlig. 

Lena Stølås prøvde alle tips hun fikk, for å få i Havanna nok sukker og stivelse. Foto: Lena Stølås

Syv år gamle Havanna er ei aktiv hoppe i normalt til godt hold, som er glad i mat. Hun har ligget på en dagsrasjon på ti kilo høy, samt kraftfôr og mash-suppe. Julaften startet med at hun ikke hadde spist opp kveldsmaten fra kvelden før, og almenntilstanden hennes var kraftig redusert.

Hun hadde da høy feber og en temperatur på 40.3 grader. Veterinæren ga antibiotika mot lungebetennelse. Dagen etter hadde hun fremdeles feber og ikke matlyst. Det var mistanke om urinveisinfeksjon i tillegg, og hun fikk medisin mot dette. 

Andre juledag var Havanna feberfri, men manglet fremdeles appetitt. Men kraftfôret ville hun ha, og hun drakk noe. Hun viste ikke tegn på uttørring. Tredje juledag forløp ganske likt, og det var forventet at infeksjonen ville slippe taket. Fjerde juledag hadde hoppa fremdeles ingen appetitt, og Stølås kontaktet veterinær Hanna Vermedal, som mistenkte at Havanna hadde hyperlipemi. 

– På bakgrunn av det jeg fortalte, fikk jeg beskjed om at jeg måtte få i henne så mye sukker/stivelse/karbohydrat jeg bare kunne. Jeg byttet ut kraftfôret fra stivelseredusert til noe med mer stivelse. Dette fikk hun fem desiliter av fem til seks ganger om dagen. Melasse anbefales, men det liker ikke Havanna, så hun fikk Horslyx. Gulrot, og til og med knekkebrød med syltetøy, fikk vi også tips om av veterinæren, sier Stølås.

– Hun var temmelig nær punktet der vi ikke ville klart å snu sykdommen hverken hjemme eller på klinikk, sier Lena Stølås om hendelsen. Nå er Havanna frisk igjen. Foto: Monica Bringedal

Var veldig nær å ikke bli frisk

Havanna ble satt ut på beite for å kunne nappe etter gress under snøen. Da nyttårsaften nærmet seg, var formen hennes betydelig bedre. Hun begynte å spise grovfôret sitt igjen, og natt til første januar var appetitten tilbake for fullt. Et par dager senere ble hun sjekket av veterinær, og friskmeldt. 

– Hun var temmelig nær punktet der vi ikke ville klart å snu sykdommen hverken hjemme eller på klinikk. Det er veldig skremmende å tenke på at jeg fort kunne ha mistet en ung, frisk hest fordi jeg ikke hadde kjennskap til hvor viktig ekstra sukker/stivelse er ved appetittmangel, sier Stølås. 

Hun vil være ekstra oppmerksom på dette i forbindelse med drektighet eller sykdom, for å forebygge at den samme prosessen vil sette i gang på nytt. 

 

Havner i en ond sirkel som kan gi leversvikt

Hanna Vermedal er veterinær ved NMBU Dyresykehuset, Universitet i Dublin og hos FirstVet Norge. Det var hun som mistenkte at Havanna hadde fått hyperlipemi, og iverksatte riktig behandling. Dette sier hun til hest.no om tilstanden:

– Hvordan vil du forklare hyperlipemi for noen som ikke kjenner til det?

– Hyperlipemi er en tilstand hvor hester mobiliserer energi fra fettreservene sine istedenfor vanlig stivelse/grovfôr på grunn av negativ energibalanse. Det kommer av at de bruker mer energi enn de inntar via maten, og kan oppstå etter drektighet og diing, eller ved at de mister matlysten i forbindelse med sykdom. Noen typer hester er mer utsatte for utvikling av hyperlipemi, dette gjelder spesielt ponnier, miniatyrhester og esler, men også de eldre hesterasene som islandshest og fjording. Drektige hopper og hester i godt hold (godt fettlager) er spesielt utsatt. Når en hest utvikler hyperlipemi, oppstår det en ond sirkel hvor nedbryting av fett fører til frigjøring av fettsyrer i blodet, som fører til videre tap av appetitt og økt mobilisering av fett, og forverring av hyperlipemien.      

– Hvorfor er det viktig at hesten får i seg sukker/stivelse/karbohydrat ved hyperlipemi, og hva er gode kilder til dette?  

– Hyperlipemi er en livstruende tilstand hos affiserte hester, og for å bryte sirkelen med nedbrytning av fett er det viktig å øke inntak av lett-tilgjengelige energi (stivelse/sukker) for å få hesten i positiv energibalanse. Mange av de hestene som utvikler hyperlipemi har insulinresistens (equint metabolsk syndrom) som gjør at stivelse/sukker fungerer mindre effektivt enn normalt. Dette er med på å bidra til at disse rasene er overrepresentert når det kommer til hyperlipemi. Det er derfor ekstremt viktig at utsatte hesteraser ikke slutter å spise. Om appetitten blir nedsatt av en eller annen grunn, er det veldig viktig å få i dem lett-tilgjengelig energi i form av supper/grøt med stivelse og melasse/sukker, så ofte som mulig og så mye de vil spise, sier Vermedal, og fortsetter:  

– For Havanna sin del så mistet hun appetitt på høy og grovfôr, men nappet etter gress ute. Hun ville fortsatt ha kraftforet sitt. Etter å ha snakket med eieren hennes ble vi derfor enige om en plan om at hun skulle få hyppige supper/grøt med kraftfôr, blandet med melasse og betfibergrøt. Og gi dette opptil seks ganger daglig de neste dagene, så mye hun ville spise, samt fri tilgang på grovfôr av god kvalitet.

– For andre hester derimot, kan de miste appetitt helt, inkludert for kraftfôr, og de bør da henvises til et hestesykehus for innleggelse med sondefôring og eventuell parenteral intravenøs fôring. Insulinresistente dyr kan også da behandles med insulin. Om tilstanden er såpass alvorlig, så er dessverre også prognosen for overlevelse avventende til dårlig. Ved mild hyperlipemi vil mange hester komme seg om man får økt inntaket tidlig i forløpet, og appetitten kommer tilbake. Det er også veldig viktig at en eventuell underliggende sykdomstilstand behandles av veterinær, slik at «triggeren» for tilstanden stoppes. Ved alvorlig hyperlipemi er det stor fare for permanent skade på leveren med leversvikt og død som mulige utfall. Det er derfor viktig at hesteeiere i Norge er klar over denne tilstanden, spesielt om de eier en hest som går innunder risikorasene.    

Raser som fjording og islandshest spesielt utsatt

– Hvilke symptomer skal man se etter? Når bør man kontakte veterinær?  

– Typiske symptomer på hyperlipemi er nedsatt appetitt og almenntilstand. I mer alvorlige tilfeller kan man også se gulsott/ikterus (gulaktige slimhinner og gulaktig sklera/øyne) da hyperlipemi fører til skade på leveren. Noen hester vil også få økt hjertefrekvens, feber og/eller diaré. Ved alvorlig hyperlipemi kan hestene utvikle leversvikt og dø som følge av dette. Man bør kontakte veterinær om man har en hest i risikosonen som etter drektighet eller sykdom mister appetitten.      

– Hvor vanlig vil du si at sykdommen er?  

– Per nå finnes det ingen prosent på hvor ofte denne sykdommen forekommer. I Norge har vi veldige mange ponnier og ur-hester som islandshest og fjording, og forekomsten øker dermed tilsvarende med disse populasjonene av hesteraser. Så i Norge ser vi dette ofte nok, men det er ingen vanlig tilstand.      

Denne artikkelen handler om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng