– Du så det lyste opp i ansiktene til de eldre. De strøk og klappet på henne hele tiden. Det er litt vanskelig å forklare det, den gleden de viste så tydelig, sier Javhamre om besøket hos Tempe. Foto: Privat
Hest

Dyr skaper en trygghet og et engasjement, og vekker mange minner hos en del av de eldre

Da Tempe helse- og velferdssenter søkte etter en ponni som kunne besøke sykehjemmet på Facebook, kom responsen kjapt. Nå er shetlandsponnien Sandy deres nyeste ansatte. – Det er litt vanskelig å forklare det, den gleden de viste så tydelig, sier Emma Elida Javhamre.
Sandy fikk jobben som besøksponni på Tempe helse- og velferdssenter. Foto: Privat

– Da jeg leste innlegget på Facebook, visste jeg at Sandy ville klare det, sier Emma Elida Javhamre. 

Shetlandsponnien Sandy (8) hadde aldri vært inne i et vanlig hus før, og i alle fall ikke tatt heis. Likevel var det noe i Javhamre som sa henne at Sandy ville være perfekt for oppdraget.

Det var Tempe helse- og velferdssenter i Trondheim som ønsket en firbeint venn på besøk, og la ut en slags stillingsannonse på Facebook:

– Ponnien skal få både oppmerksomhet, kos og godsaker. Vi har god plass både ute og inne, og en hage med masse gress. Det er mange som har gode minner fra et aktivt liv med hest i oppveksten. Et ponnibesøk vil bli et populært og kjærkommet innslag i hverdagen for de eldre.

– Det var flere som ikke trodde på det da de hørte at det stod en hest i gangen

Sandy fra Stall Bromset fikk det ærefulle oppdraget å besøke senteret, som inneholder sykehjem, omsorgsboliger for eldre, dagsenter og botiltak. Sammen med medhjelper Mette Tøften, besøkte de sykehjemmet aller først, og der ble de tatt godt imot.

– Du så det lyste opp i ansiktene til de eldre. De strøk og klappet på henne hele tiden. Det er litt vanskelig å forklare det, den gleden de viste så tydelig, sier Javhamre. 

Beboere som sjeldent snakket, begynte å lage lyder, og noen kunne ikke tro sine egne øyne. Enkelte hadde aldri før tatt på en hest i det hele tatt.

– Det var flere som ikke trodde på det da de hørte at det stod en hest i gangen, sier Javhamre med latter i stemmen.

Selv beboerne som ikke kunne forlate rommet, ble overrasket med et besøk av Sandy. Foto: Privat

Sandy tok heisen opp i annen etasje, og besøkte de som var sengeliggende inne på rommene deres. Hun reagerte hverken på høye lyder, automatiske dører eller trange rom.

Enhetsleder ved senteret, Lill-Kristin Bjørnstad, forteller at de er et livsgledesykehjem. En av punktene de derfor ønsker å oppfylle, er mest mulig kontakt med dyr.

– I dag har jeg med hunden min på jobb, og det hender stadig vekk at andre ansatte har med sine. Og så har vi en egen hønsegård i hagen. Det var avdelingsleder på Tempe som kom med ideen om å få en ponni på besøk, sier Bjørnstad.

– Dyr skaper en trygghet og et engasjement, og vekker mange minner hos en del av de eldre, da flere har bodd på gård.

Bjørnstad forteller at de ønsket en liten ponni på besøk, slik at den kunne ta heisen opp til de sengeliggende pasientene.

– Flere av beboerne kan ikke dra ut og besøke en stall, så da fikk stallen komme til sykehjemmet i stedet, sier hun. 

– Jeg har sett hvordan Sandy tilpasser seg mennesker. Hun har stor respekt for dattera mi, sier Javhamre om Sandy. Foto: Privat

– Hun blir en helt annen ponni

– Jeg vet hvor mye glede det gir meg hver eneste dag å holde på med hest, og jeg vil at andre skal få oppleve det samme. Jeg tror at det å få besøk av dyr er en viktig del av ulik form for behandling, sier Javhamre. 

Hun har vokst opp med en hesteinteressert mamma, og hatt hest i familien fra hun var seks år gammel. For ett og et halvt år siden, gikk dressurrytteren til innkjøp av en shetlandsponni til datteren. Sandy kom som en selskapshest for en annen hest, men den fire år gamle jenta klarte ikke ta øynene av ponnien.

– Datteren min så henne, og forelsket seg fullstendig. Så da spurte vi pent om vi kunne få kjøpe henne, og siden har hun vært en viktig del av familien.

– Og hos oss vil hun bli til siste slutt.

Javhamre tror ikke Sandy har gjort noe liknende før, men hun visste at hun hadde det som trengtes for en slik oppgave. 

– Jeg har sett hvordan Sandy tilpasser seg mennesker. Hun har stor respekt for dattera mi, og blir en helt annen ponni når hun steller med henne, enn når mannen min håndterer henne.

– Hun er så utrolig snill og tålmodig, og samtidig veldig tøff. Jeg visste at hun ville gi beskjed dersom dette ikke var greit, og da kunne vi bare avbryte, utdyper Javhamre.

Ponnien er kald i hodet, både i trafikken og i møte med nye hester og mennesker. Javhamre har aldri opplevd noen skumle situasjoner med henne, men hun må legge til at det finnes en leken pøbel i henne. 

– Hun er jo glad i oppmerksomhet, og finner gjerne på pøbelstreker. Jeg kjenner ingen hester som uttrykker så mye glede som henne. Hun er bare fantastisk, hele hesten, sier hun. 

Den tre år gamle hesteeieren klar for sin aller første ridetur på Sandy. Foto: Privat
– Flere av de eldre begynte å fortelle lange historier om hester de kjente da de vokste opp, forteller enhetsleder Lill-Kristin Bjørnstad. Foto: Privat

Blir et fast innslag på senteret

– Vi synes det er en kjempepositiv ting å ta på kalenderen vår. Sandy var helt skjønn, og vi har fått veldig god respons, forteller Bjørnstad.

– Vi har faktisk ikke fått en eneste negativ tilbakemelding.

Pårørende har spurt om dato for neste besøk, etter at beboerne har vist stor interesse. For senteret er det en fin måte å gi dem noe godt å se frem mot. 

– Flere av de eldre begynte å fortelle lange historier om hester de kjente da de vokste opp, fortsetter Bjørnstad.

Javhamre er takknemlig for at Sandy vil få bidra til å spre glede hos beboerne fremover, og forteller at hun alltid har ønsket å få til noe som dette. Ponnien selv viste tydelige tegn til at hun var fornøyd med egen innsats etter besøket. 

– Det var en stor glede for oss, beboerne og Sandy. Det er utrolig hvilken glede lille Sandy klarte å skape.

– Nå er hun så godt som fast ansatt, og vi prøver å komme på besøk hver måned, avslutter hun. 

Sandy fikk mye gulrøtter, akkurat slik stillingsannonsen lovte. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Denne artikkelen handler om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng