Line og Will Prinsen på eventyr i Paris for å starte travløp på verdens største travbane. Her avbildet foran slottet på det gigantiske treningssenteret Will Prinsen stod oppstallet på under oppholdet.
Hest

I forbifarten: Line Bjølgerud

Line Bjølgerud er redaktør for Hest.no. Men hvem er hun egentlig?

Navn: Line Bjølgerud 

Alder: 28 år

Bosted: Oslo

Sivilstatus: Samboer

Yrke: Redaktør for Hest.no og journalist for Trav og Galopp-Nytt

Gren: Trav

Klubb: Modum travselskap


– Hva er bakgrunnen din med hest?

 

– Hesteinteressen har alltid vært der. Mine foreldre har drevet med trav lengre enn jeg har levd, og jeg har vokst opp med hester hjemme på småbruket i Vikersund. Som 8-åring fikk jeg min først ponni på helfôr. Et par år senere begynte jeg å kjøre ponnitrav, noe jeg holdt på meg fram til jeg var 16 år og byttet ut gotlandsrussen med varmblodstraver. Jeg jobbet et halvt år med hest på heltid, en periode i Vikersund og en periode i USA, ellers har travet vært en (stor) hobby. 

 

– Hvordan havnet du i hest.no?

 

– Etter videregående med medier og kommunikasjon, ventet et friår med jobb. Deretter tok jeg en bachelor i ernæringsfysiologi i Oslo. Samtidig som jeg begynte på studiet, fikk jeg deltidsjobb som journalist i Trav og Galopp-nytt. Etter tre år fikk jeg full stilling (2016), og da var jeg ikke i tvil om å fortsette framfor. I 2019 kjøpte Trav og Galopp-Nytt Hest.no, hvor jeg både har blogget og jobbet som freelancer som yngre.  


Line og hennes egen hest, Lakafanten, i sommer.

– Hva het din første hest?

 

– Min første egne ponni var gotlandsrussen Adde (etter å ha hatt shetlandsponni på hetfôr i flere år). Min første hest var varmblodstraveren Markus Mølgård. Vi vant tre løp sammen og jeg lærte mye av ham. Han kunne brukes til alt, ikke bare trav. 


– Hvor mange hester har du?

 

– Én som er min egen. Lakafanten (født 2019) er etter familiehesten vår Ty Li og favoritten min Will Prinsen. Ellers har jeg flere passhester som jeg holder på med i stallen til min samboer, Anders Wolden, som er travtrener.


12 år er gammelt til å være aktiv travhest, men Lome Brage holder koken som en av Norges beste kaldblodshester. Foto: stalltz.se/Adam Ström

– Hvilken hest har gjort størst inntrykk på deg? 

 

– Markus Mølgård har selvfølgelig betydd mye ettersom det var min første (store) hest, som jeg trente selv. Jeg kommer heller ikke utenom Will Prinsen. Det er en helt spesiell hest som jeg var oppasser for i to år. Jeg har aldri møtt en så klok, fornuftig, artig og ikke minst vakker hest. Han har gitt meg mange opplevelser og er en av få hester jeg stoler 100 prosent på.

 

– En hest du gjerne skulle eid?


 – Kanskje en «pengemaskin» som Bold Eagle… Men jeg hadde nok ikke byttet Lakafanten mot noen!

 

– Hvem er ditt største forbilde?


– Jeg trives best på sidelinjen og med hverdagen med hestene. Etter ponnitravkarrieren tok jeg aldri lisens for stor hest, og siden jeg ikke selv kjører eller rir løp har jeg egentlig ikke hatt noen store forbilder. 


All fritid brukes i stallen.

– Hvordan ser hverdagen din ut med hest?

 

– Hver ettermiddag etter jobb, helger og fridager går med i stallen på Bjerke travbane. Jeg er med og trener hestene når jeg har tid, samt rir mosjonsturer og steller mye med hestene jeg passer.

 

– Hva er det største du har opplevd med hest?

 

– Å vinne Derby er kanskje det aller største travløpet man kan vinne. Jeg var så heldig å få oppleve å vinne det som oppasser for Will Prinsen. Han har dog tatt meg med på mye. Den aller største opplevelsen er nok da vi reiste sammen til Paris. Will Prinsen kvalifiserte seg for å være en av fire norske kaldblods som konkurrerte i to oppvisningsløp mot svensker og finner på Vincennes, verdens største travbane, hvor de til vanlig kun har løp for varmblodshester. Vi stod oppstallet på et gigantisk treningssenter utenfor Paris og det var en opplevelse for livet. 

 

– Har du prøvd deg innen noen andre grener enn trav?


– Ja, jeg gikk en gang på sprangkurs og startet noen lokale sprangstevner med min gamle travponni. Jeg har hoppet litt på hobbybasis med traverne mine. Jeg har også prøvd meg innen akademisk ridning, og likte den type ridning veldig godt. Jeg fikk undervisning en periode før instruktøren flyttet utenlands. Ellers har jeg vært på rideferie på Island og ridd westernhester i Italia.


– Når falt du sist av?

 

– Det husker jeg faktisk ikke. Da jeg hadde ponni var det helt hverdagslig å falle av, nå er det så lenge siden at jeg er redd for å slå meg helseløs når jeg først faller av igjen…

 

– Er det noe du drømmer om å gjøre en gang?


 – Man drømmer selvsagt om å ha starthest i de største løpene. Drømmen er å en gang kunne starte i Elitkampen (det største løpet for eldre kaldblods) med Lakafanten. Men det er langt dit!

 

– Hva er ditt største mål?

 

– Det må være å vinne et stort løp med Lakafanten, som jeg trener fram selv. Men første mål er vel å komme til start!

 

– Hvilket TV-program kan du ikke gå glipp av?

 

– Grey’s Anatomy.

En av Lines tidligere passhester, Zelov.

– Hvilken app bruker du mest?

 

– Instagram. Jeg elsker bilder, både å ta og dele de, og se bilder andre kjente har tatt og legger ut. 

 

– Hvorfor den grenen du holder på med?


 – Jeg trives både med å ri og kjøre hest. Det å ha noe å trene mot, og ikke minst oppleve spenningen ved å delta i travløp, er motiverende. Det er mye som skal klaffe for at en hest skal gjøre det bra i travløp. Det er gøy å se hester som trives med oppgaven sin. Som gleder seg til løp, og alltid gjør sitt beste. Stoltheten og gleden man ser på hesten når den vet at den har vunnet er også gøy å se. 

 

– Hvilken gren synes du er mest fascinerende bortsett fra den du til vanlig driver med?

 

– Frihetsdressur, hvis det teller som en egen gren? Samspillet mellom hest og rytter uten bruk av utstyr og hjelpemidler er imponerende. 


Denne artikkelen handler om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng