Gina Wiig, Emilie Rollve og Madeleine Solheim Johnsen ser frem til å åpne ridesenteret i Moss i november. (Foto: Privat)
Hest

Ønsker å gi et variert tilbud

Gamle Mossemarka ridesenter åpner igjen dørene 1. november. De nye leietakerne har gitt senteret navnet Noreødegården Ryttersportsenter, og har store planer for driften.

- Vi gleder oss skikkelig til å flytte inn, sier Gina Wiig. Hun skal stå ansvarlig for driften, og får god hjelp av Emilie Rollve og Madeleine Solheim Johnsen.

Wiig har lang og bred erfaring med hest både fra Norge og Danmark, og har ridd inn og trent både egne og andres hester opp til toppnivå. Hun konkurrerer jevnlig i de øverste klassene i dressur, og startet opp firmaet Wiig Dressage da hun kom hjem fra Danmark for et par år siden.

- Jeg har drevet Stall H i Ski, hvor jeg også har fått hjelp av Madeleine og Emilie. Det er en veldig hyggelig stall, men litt liten. Ettersom det kun er plass til åtte hester der har vi lange ventelister, forteller Wiig.

Les også:

Utbyggingen som gikk galt

Moss rideklubb konkurs

Usikker fremtid for Mossemarka

 

Prosessen med å bli leietakere har tatt lang tid. Nå håper de å fylle stallen både med sprang- og dressurryttere. Gina Wiig (bildet) har startet en del sprang tidligere, og er nå aktiv dressurrytter.

Lang prosess

Det blir det en slutt på nå. Etter en lang prosess med Moss kommune, som overtok Mossemarka ridesenter da stedet gikk konkurs for over et år siden, har de nå fått til en leieavtale.

- Vi laget et anbud til kommunen, hvor vi la frem konsept og budsjetter. Etter det måtte vi gjennom flere intervjuprosesser, forteller hun.

Mange var interessert i å leie ridesenteret, men mange falt av etterhvert som kommunen satte krav til kompetanse.

- Når den delen var ferdig, skulle saken gå runder i formannskapet. Samlet sett har vi holdt på med dette et år, derfor var det veldig gledelig da ting ble avgjort, sier Wiig.

Moss kommune er i ferd med å pusse opp ridesenteret, som har stått tomt et år. (Foto: Privat)

Pusser opp

De kunne imidlertid ikke flytte rett inn. Senteret har stått tomt et helt år, og bærer preg av forfall.

- Kommunen holder i disse dager på med å pusse opp senteret, slik at det er i forskriftsmessig stand når vi flytter inn. Planen er at vi skal inn med våre egne hester i oktober, og ha noen uker på å gjøre alt klart for åpning, sier hun.

I stallen er det plass til 52 hester. 15 av disse er reservert skolehester, de ansatte har fire hester og resten skal leies ut. I tillegg tar Wiig imot hester i trening.

- Vi kommer til å ha fokus på å ha et godt stallmiljø hvor alle har sin plass. Drømmen er at det blir et skikkelig hyggelig senter med plass til både sprang- og dressurryttere, hvor vi kan ha kurs og stevner i helgene. Vi er dessuten opptatt av at driften skal være profesjonell, med gode rutiner og ansatte som tar seg av utslipp og fôring, forteller Wiig.

Emilie Rollve blir rideskoleansvarlig. Hun har trenerutdanning og lang erfaring fra dressursporten.

Starter rideskole

Det blir også rideskole på senteret på hverdager, men når den starter opp er foreløpig litt uvisst. Den er det Emilie Rollve som tar ansvar for.

- Aller først må vi få tak i hester som kan gå i skolen, og se at de egner seg til å gi en trygg opplæring. Vi ønsker at både nybegynnere og de litt mer erfarne skal få glede av rideskolen, slik at vi også har et tilbud til dem som ikke har mulighet til å ha egen hest, sier hun.

Rollve har trenerutdanning fra Norges Rytterforbund, og mange års erfaring med å undervise både privattimer og grupper. Selv rir hun på middels nivå i dressur.

- Vi kommer til å følge Rytterforbundets treningsopplegg, og vil legge tilrette for at elevene skal kunne starte små stevner med skolehestene, sier Rollve.

Madeleine Solheim Johnsen håper hun kan åpne en kaffebar på ridesenteret i løpet av neste år. (Foto: Privat)

Planlegger kaffebar

Videre har senteret fått i gang et samarbeid med Eileen Kaase som kommer til å ha et tilbud om dyreassistert intervensjoner med hest eller hund.

- Hun er utdannet sykepleier med videreutdanning i tverrfaglig psykososialt arbeid med barn og unge, og har lang erfaring som miljøterapeut fra ungdomspsykiatrisk behandlingshjem. Foreløpig har vi ikke tilrettelagt for ridetilbud til funksjonshemmede, men vurderer å lage fasiliteter og tilknytte oss en fysioterapeut slik at vi også kan tilby dette, forteller Gina Wiig.

Tredjemann på laget, Madeleine Solheim Johnsen, kommer til å ta seg av økonomi og administrasjon. Hun har hest som hobby, og driver kaffebar i Oslo. Planen hennes er å åpne en kaffebar på ridesenteret om et års tid.

- Nå prioriteres oppussingen av stallen, ridehuset og uteområdene til hestene, så det tar litt tid. Men jeg håper vi kan få til en kaffebar som ikke bare brukes av senterets gjester, men også turgåere og andre i Moss. Det optimale er å ha litt matservering slik at ungdommene kan komme hit rett etter skolen og spise litt og gjøre lekser. Og ikke minst for foreldre som kjører og henter barna sine, sier hun.

Siste finpuss

De tre leietakerne ser virkelig frem til å gjenåpne ridesenteret i Moss, og håper folk kommer til å trives med å være der.

- Det første vi kommer til å gjøre er å rette opp luftegårdene, rydde, male og få ting inn i rutine før oppstallørene kommer, sier hun.

Og selv om driften av Noreødegården Ryttersportsenter er en del større enn det de er vant til, er alle tre ganske sikre på at det kommer til å gå helt fint.

- Det blir både utfordrende og spennende, men vi ser veldig frem til å fylle stallen med hester og folk, avslutter de.

Flere artikler du kanskje er interessert i:
Usikker fremtid for Mossemarka
Usikker fremtid for Mossemarka
Moss rideklubb konkurs
Moss rideklubb konkurs
Utbyggingen som gikk galt
Utbyggingen som gikk galt
Denne artikkelen handler om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng