Nedpoint ligger i Pauls Valley, Oklahoma. Herfra eksporterer og importerer de rundt 26 000 hester hvert eneste år. (Foto: Trine Bøhnsdalen)
Transport

Den amerikanske drømmen

Stadig flere finner drømmehesten i USA, men steget er stort til den endelig står på norsk jord. Ofte er det takket være Nedpoint, som har spesialisert seg på import og eksport av hest fra USA.
Nedpoint med sitt store skilt er godt synlig fra motorveien I-35 som skjærer gjennom Oklahoma fra sør til nord. (Foto: Trine Bøhnsdalen)

PAULS VALLEY, OKLAHOMA: Det er en av disse søvnige, amerikanske småbyene, hvor du lurer på hvor alle innbyggerne har tatt veien. Men på tross av sitt falmede postkontor og den gamle baren hvor omtrent hele byens befolkning møtes fredag ettermiddag, skjuler den lille byen faktisk en stor, internasjonal hemmelighet. Her finner du nemlig et av USAs mest kjente eksport- og importfirmaer for hest, Nedpoint.

(Foto: Trine Bøhnsdalen)

Dårlig service ga høye ambisjoner

Det er lett å få øye på Nedpoint hvis du kommer sørfra, opp I-35 mot Oklahoma City. Det store, svarte skiltet med hvite bokstaver og den gjenkjennelige logoen i oransje står bare et steinkast fra den trafikkerte motorveien. Under skiltet står det ofte en hesteflokk og nyter den lille flekken av skygge. Det trengs, for i sentrale Oklahoma var det i sommeren for to år siden 64 sammenhengende dager med over 40 varmegrader.

Foruten varmerekord er Oklahoma også en av de mest hesterike statene i USA, og dette var grunnen til at nederlandske Irmgard Geul grunnla Nedpoint akkurat her. Året var 1993, og Geul hadde importert flere hester fra Texas til hjemlandet. Men resultatet av hestetransporteringen var så som så.

- Aller først var det veldig vanskelig å finne en karantenestall og ingen ville gi meg en konkret pris. Til slutt fant jeg et selskap i Texas, og jeg fikk han som solgte hestene til å sende de dit. Syv uker senere kom de til Amsterdam, og jeg kjente dem ikke igjen lenger, de var i så elendig form. Høvene hadde ikke blitt trimmet på lenge, grimene deres var forsvunnet og pelsen var lang og ustelt. Det var da jeg bestemte meg for at dette kunne jeg gjøre bedre. Mye bedre, forteller Geul.

Katie Forest sitter ofte travelt opptatt i telefonen. Det er mange hesteeiere som har spørsmål om reise og karantenetid. (Foto: Trine Bøhnsdalen)

Kundeservice viktig

Året etter kjøpte hun ranchen i Pauls Valley sammen med en samarbeidspartner og begynte prosessen med å få stedet godkjent som et karantenested. I løpet av de neste årene utviklet Geul stedet ytterligere og stadfestet seg som en av de fremste import- og eksportselskapene for hest i landet. For to år siden overlot hun stafettpinnen til Katie Forest, som har fortsatt med å beholde Nedpoints gode navn og rykte.

Denne formiddagen sitter Forest på kontoret på den store ranchen, et kjølig avbrekk fra den hete sommeren utenfor. Det er her det meste av arbeidet foregår. Papirarbeidet for å transportere hester ut av landet og inn i et annet er langt fra enkelt, likevel går de fleste sakene Forest tar seg av effektivt unna.

- Det er lite import akkurat nå, men eksporten til land i Europa har eksplodert, innrømmer Forest. Hun tror dagens hestemarked i USA, som utvilsomt er kjøpers marked, er mye av grunnen.

- Vi eksporterer mange hester med gode avstamninger, som kjøpes for å bli konkurransehester i Europa, men noen ganger er det også bare pene hester som folk har forelsket seg i over Internett, røper hun.

Alle hestene som står i karantene på Nedpoint får lik oppfølging, uansett prisklasse. (Foto: Trine Bøhnsdalen)

Behandles likt

Enten man har vært i USA selv og forelsket seg i en helt spesiell firbeint, eller man har studert avstamning og kommet frem til den perfekte matchen mellom blodslinjer fra far og mor, så er transportprosessen lik for alle hester, ifølge Forest. Hun forteller at Nedpoint eksporterer alt fra hester verdt femtusen kroner til hester verdt nærmere én million norske kroner. Hun understreker at alle får den samme oppfølgingen uansett prisnivå, og at alle hestene behandles likt.

- Fra hesten ankommer oss her i Oklahoma må den stå i karantene  i 30 dager før den kan transporteres videre til flyplassen og lande i Europa. Vår hovedflyplass er Amsterdam og de fleste hestene flyr dit, forklarer hun, selv om de også har flydd hester både til India, Saudi-Arabia og Kuwait.

Det koster å finne drømmehesten i USA. I hvert fall hvis du ønsker å få den hjem til Norge. (Foto: Trine Bøhnsdalen)

Dyr drøm

Men den amerikanske hestedrømmen koster. Noen ganger betydelig mer enn man først regner med, for importprosessen har mange ulike utgiftsposter.

Nedpoint har forsøkt å samle de fleste og Forest anslår at det koster rundt 5000 dollar (ca. 30 000 norske kroner) for å frakte en hest fra USA til Amsterdam. Dette inkluderer transport fra Nedpoint til flyplassen, daglig stell under karantenen, testing og forberedelse av helsesertifikater og andre dokumenter, hovtrimming ved behov og ellers alle reise- og flykostnader frem til ankomstflyplassen. Forest påpeker at prisen ikke inkluderer helse- eller ulykkesforsikring av hesten, importkostnader og tollavgifter, frakt fra der hesten står i USA til Nedpoint eller frakt fra ankomstflyplassen til hestens endelige destinasjon, men at de også kan være behjelpelige med å arrangere frakt fra dør til dør. Hun mener det er veldig viktig at man som importør er klar over alle disse utgiftene på forhånd, slik at man ikke blir sittende med store, utforutsette utgifter.

Fra Amsterdam er det likevel et lite stykke til hesten kan sette hovavtrykk på norsk jord. Før det skjer må tollen betales (også såkalt kjøttavgift), og den ligger på 5000 kr. pluss mva. per hest. I tillegg blir det beregnet 25 prosent merverdiavgift på innkjøpsprisen.

Både hester og zebraer

Det tikker stadig inn meldinger på Iphonen som ligger på kontorpulten fremfor Forest. Det rosa beskyttelsesdekselet ser velbrukt ut. Hun svarer blidt: ”Nedpoint, this is Katie” når det ringer og det er sjeldent nei i hennes munn.

Forest fikser det meste, hvis det handler om transport av hest. Og hun frakter de fleste, skal vi tro fortellingene om både zorses og zonkeys og en forespørsel om hvor mye det ville koste å sende en minigris til Europa.

- Det ble nok litt for dyrt for dem når de innså at de måtte shippe grisen i en helt egen container, som vanligvis rommer tre hester, forteller hun smilende.

Innenfor de ulike westerngrenene har Nedpoint lenge vært et av de mest foretrukne shippingselskapene. Det er også quarterhester selskapet har spesialisert seg på når det kommer til import, selv om de også frakter andre raser.

- Vi frakter alt fra miniatyrhester til store Shire-hester. De fleste er kjøpt og skal til nye hjem i andre land, men vi frakter også mye konkurransehester som skal delta på store, internasjonale stevner, forklarer Forest.
 
I tillegg til import- og eksportvirksomhet har også den svenske reiningtreneren Fred Thomson sitt tilholdssted på ranchen. Thomsson kommer opprinnelig fra Sverige, men har drevet sin egen trenervirksomhet ut fra Nedpoint i en årrekke. Han har nok også medvirket til deler av Nedpoints store eksport av hester til både Sverige og Norge.

- Ja, Fred er en god ambassadør, smiler Forest.

Hestene står forholdsvis trangt under flyreisen, noe Forest mener er en fordel under de lange transportene, slik at de har noe å støtte seg på hvis de blir slitne. (Foto: Katie Forest)

Lang reise

De fleste hestene har allerede reist et godt stykke når de ankommer Nedpoint, men reisen er likevel bare så vidt begynt. På Nedpoint settes hestene i karantene i 30 dager, mens Forest sørger for at alle dokumenter blir riktig utfylt.

Ordet karantene har klang av isolasjon og mørke bokser for mange, men Forest avkrefter at det er slik det hele foregår.

- Hestene kommer ut i egne paddocker hver eneste dag under karantenen. De blir børstet daglig og inspisert før de klargjøres for den store reisen og lastes på bilen som frakter dem til flyplassen. Allerede her møter hesten sin groom for turen, en erfaren og hestevant person som vil reise sammen med den helt til ankomsflyplassen.

Når hesten ankommer flyplassen i Houston, Texas, en drøye seks timers kjøretur unna Nedpoint, lastes den av ved Texas Deparment of Agriculture Export Facility. Her tilbringer hesten en fem timers obligatorisk hvile mens en dyrlege sjekker helsestatusen for å være sikker på at den er klar for neste etappe. Deretter lastes hestene inn i spesialcontainere for flytransporten. Hver container har plass til tre hester.

Ved ankomstflyplassen sjekkes hesten av en veterinær før den utleveres til ny eier eller videre transport. (Foto: Abby Boatwright)
Hestene fraktes ofte på vanlige passasjerfly. – Dette er positivt fordi det gjerne er mindre forsinkelser enn med vanlige cargofly, forteller Forest. (Foto: Katie Forest)

- Vi har alltid minst én groom per container og disse følger med hestene under hele turen. De blir hos hesten under takeoff og landing og sjekker den jevnt under flyturen for å være sikker på at hesten har tilgang på mat og vann under reisen og for å roe den ned hvis den skulle bli usikker, forklarer Forest.

Når de ankommer i Amsterdam blir de tatt til KLMs dyrehotell hvor en nederlandsk veterinær sjekker at hesten er frisk og klar for å fortsette reisen. Groomen tar da med hesten til utsiden for å møte den nye eieren eller videre transportør. Herfra slutter som regel Nedpoints ansvar.

Vil du være med å fly sammen med hestene fra Nedpoint? (Foto: Abby Boatwright)

Være med å fly?

Det er ingen tvil om at det er en lang reise for hesten, men for bare få år siden var den enda lenger. Da ble nemlig hestene fraktet med båt til Europa. Det tok to uker.

- Vårt største mål her på Nedpoint er at hesten skal ha det så komfortabelt som mulig under reisen og at eier skal være oppdatert gjennom hele prosessen, fastslår Forest.

Hun røper også at de stadig er på jakt etter hestevandte folk som kan være med som groom på de forskjellige flyvningene. Jobben varer kun én flyvning og er både utfordrende og slitsom til tider. Opplevelsen derimot er noe helt utenom det vanlige. I tillegg får du en gratis tur til USA. Kanskje dette hadde vært en ny og spennende måte å starte ferieturen, eller hestejakten, på?

 

I filmen nedenfor kan du se mer av hvordan den internasjonale transporten foregår. Du kan også besøke Nedpoint sin hjemmeside her.

Denne saken er tidligere publisert på hest.no, men hentet frem igjen til glede for nye lesere.

Denne artikkelen handler om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng