Bildet er hentet fra bloggen til Foreign
Hest

Da det gikk galt, del 6

Noen historier ender med litt gjørme og skrubbsår, mens andre har et mer tragisk utfall. Du kan lese om begge deler i disse bidragene til vår sikkerhetskonkurranse.

Etter at alle bidragene i denne konkurransen var presentert, viste det seg at det var flere som savnet sine bidrag. Grunnen til det er at ikke alle har lest hvordan de skulle melde seg på konkurransen. Det gikk klart frem av teksten at man skulle melde seg på i forumet, men noen har likevel misforstått og meldt seg på i kommentarfeltet i konkurranseartikkelen.

Ettersom nærmere 150 deltakere klarte å melde seg på på riktig måte, ble ikke dette oppdaget før alle bidragene var gjennomgått. En del som har "meldt seg på" i kommentarfeltet har dessuten i tillegg meldt seg på i forumet.

Vi synes det er veldig leit, ettersom det var mange gode bidrag blant de som var meldt på feil. Et av målene med denne konkurransen var at vi skulle lære av hverandres feil, derfor velger vi å lage en oversikt med disse bidragene også. De blir imidlertid ikke tatt med i vurderingen når vi skal kåre vinnerne. Det ville vært galt i forhold til dem som har meldt seg på på riktig måte.

Vi håper dette gir dere en påminnelse om å lese regler og hvordan man deltar i våre konkurranser litt nøyere heretter.

Vinneren av denne konkurransen blir publisert 26. desember.

Bidrag

Badet i gjørmehav
Utestevner i Tromsø er ikke alltid en hyggelig opplevelse, spesielt ikke når banen er gjørmete og hesten faller i omhoppingen. Hendelsen ble fotografert og filmet.
Les bidraget til Foreign

Snublet i egne ben
Nora var på rideleir og skulle ri en liten sprangbane. Men da de var ferdige og galopperte rundt en sving holdt plutselig hesten på å falle. Den kom seg på beina, men uten Nora.
Les bidraget til –norasm95-

Skled av hesten
Adele kom ikke langt bort fra stallen før hesten bråsnudde og løp hjem. En brå sving og en liten bakke sendte henne ned fra hesteryggen.
Les bidraget til PP-Niklas


Hoppet til på togovergang
Det kom heldigvis ingen tog da Emeli falt av hesten på en togovergang. Hun slo seg litt, men kunne fortsette rideturen.
Les bidraget susurruS


Ble liggende under hesten
Beina stakk ut på den ene siden av hesten, hode og armer på andre. Det største problemet til Silja var at hun ikke fikk vekket hesten som lå oppå henne.
Les bidraget til betto

Hensynsløs skiløper
Vilde klarte å holde seg i salen, verre var det med venninnen hennes da en skiløper skremte vettet av hestene de red.
Les bidraget til –pepita


Trodde hesten var død
Da ponnien til Vilde gikk overende på banen, fikk hun ikke kontakt med den etterpå. Plutselig fikk ponnien noe som minnet om dødskramper, og Vilde var helt alene.
Les bidraget til penny200


Fra idyll til mareritt
Det var ingen tvil om at beinet til Fighter var brukket, og ettersom det kun hang i skinn og sener visste Marita at det bare var en ting å gjøre. Men det tok tid før hjelpen kom.
Les bidraget til QuickPlaymate
http://www.hest.no/blogg/?bid=41177&blid=911665

Falt av skolehest
Topprice oppførte seg først kjempefint da Kjersti skulle hoppe bane. Men så kommer de litt i ubalanse over et hinder, og hun går i bakken. Søsteren filmet hendelsen.
Les bidraget til Kjelis


Svingte hver sin vei
Malin falt av to ganger da hun red Kenny Boy på sprangtime, først svingte de hver sin vei. Deretter reiste Malin seg litt for tidlig opp før et sprang.
Les bidraget til Shettisen-

Den svarte hingsten
Zamurai Rick var slettes ingen enkel unghest. Han skremte livet av eieren sin ved å angripe henne i luftegården, og det tok lang tid før Tanja nærmet seg hesten igjen.
Les bidraget til Tanja-j


Himmelen fikk en ny stjerne
Skadene var så omfattende da hesten til Cathrine løp ut med vogn at livet ikke stod til å redde. Da hun fant igjen hesten lå den i en grøft, med politi og en folkemengde rundt seg.
Les bidraget til catoster


Angrepet av huggorm
Sofus ble ikke bitt, men angrepet skremte han nok til å løpe av gårde. Turen fikk en bråstopp, og Nora slo halebeinet i manken til hesten.
Les bidraget til noritta


Husker lite fra ulykken
En skikkelse lå på bakken, ristet som i et eplepsi anfall. Og en fullblods hest i full galopp nedover mot beitene. Personen på bakken ble liggende og hesten stoppet opp, neseborene ble enorme når hesten pustet.
Les bidraget til tino


Et kjempebukk
Jenny gikk rett i bakken da hesten hun red på banen plutselig satte av gårde i full galopp og tok et kjempebukk.
Les bidraget til –Jenny-

Barbering med konsekvenser
Da klippemaskinen kløp Chilli i beinet, sparket hun etter den flere ganger. Men hun traff Andrea, som endte opp med brudd på hodeskallen og bekkenet.
Les bidraget til Ahm94


Ble tråkket på halsen
Malena var helt ferdig da hun kom hjem fra en svært strevsom ridetur, som innebar mange fall og at hesten løp over henne.
Les bidraget til Tinkii


Byttet hest
Da Helene skulle ri inn på banen under skolemesterskapet, ombestemte hesten seg. Den ville tilbake til de andre hestene på oppvarmingsbanen. Helene byttet hest og fullførte konkurransen.
Les bidraget til lunsepuns


Landet i snøen
Fallet gjorde ikke så vondt, men Ingrid ble nokså nervøs da hun så at den løse hesten hadde kurs rett mot E16.
Les bidraget til Elveblakka


Hang fast i stigbøylen
Hun hang der bare et lite øyeblikk, men Andrine rakk å bli ganske redd før foten heldigvis løsnet.
Les bidraget til Andrine00

Ville plutselig hoppe på egenhånd
Flere bekkenbrudd, avrevne muskelfester og ubegrenset smerte ble resultatet! Men det kunne gått så mye værre! Jeg er veldig takknemmelig for utfallet, og historien kan du lese her!
Les bidraget til Linda1305


Ble sparket
Da Mariel skulle sette seg opp på hesten, snudde en annen ponni rompa til og begynte å sparke. Den traff Mariell, som måtte sy tre sting på haka.
Les bidraget til Mariel


Skadet som lærling
Fra full galopp til bråstopp, Hesten detter i brøytekanten og jeg detter av vogna. Så er det svart!
Les bidraget til StallDotcom


Falt av på ridetime
Da Khan tok ut med Kristine på ryggen, trodde hun han kom til å svinge til høyre da han kom til veggen. Det gjorde han ikke.
Les bidraget til Maggisen


Ble hentet av ambulanse
Siste gangen ble hoppene kraftigere og jeg var ute av balanse. DA tenkte jeg at dette vil jeg ikke mer. Tar hun løs nå fyker jeg rett til himmels, evt grøfta!
Les bidraget til Bajass

Tapte diskusjonen
Marte var fast bestemt på å få Singer til å gå en vei han ikke ville. Etter masse overtalelse fikk hesten nok, og parkerte rytteren.
Les bidraget til Marte13


Satte seg på bilen
Det var ikke bilen noe glad for, det kom masse lyder fra motoren. Jeg ga han bestemt beskjed om sjenklene og fikk han til å reise seg opp igjen, da sparket han til i dørene på bilen så de så ikke ut etterpå.
Les bidraget til pepoo


Trodde hesten druknet
Sunniva ble livredd da Daisy forsvant ned i dypet, bare ørene stakk over vannflaten. Men Daisy kom seg opp igjen, og Sunniva mistet henne.
Les bidraget til SunnivaWest


Strammet ikke salen nok
Både Marte og venninnen red i galopp på samme hest da plutselig den ene begynte å helle mot siden. Det endte med at begge to skled av.
Les bidraget til martehest


Tok ut i byggefelt
I full galopp nedover et byggefelt falt Miriam av. Hun holdt fast i tøylene, men hesten fortsatte å galoppere. Dermed besvimte hun.
Les bidraget til –Max-

Fikk bommen mellom frambeina
Både hest og rytter gikk i bakken da Turbo fikk en bom mellom frambeina på sprangtrening. Hesten fikk dype sår på mulen, mens Nina måtte sy under haka.
Les bidraget til –Nina


Overfølsom islandshest
Eirin fikk ingen reaksjon da Skari fløy av gårde på tur. Til slutt falt hun av.
Les bidraget til eirin


Trassig åringshingst
Brugutten hadde ingen planer om å slippe hånden til Marianne, som han hadde fått tak i da han tok dem igjen på ridetur.
Les bidraget til Gompen


Red uten tøyler og stigbøyler
Ida ble longert da hun ba hesten om å fatte galopp. Plutselig lå hun på bakken og hadde problemer med å puste.
Les bidraget til Complett


Stall Himmelriket
Sabrina hadde store problemer med å finne en stall hvor hesten hennes trivdes, det gikk på helsa løs for Eldo.
Les bidraget til EldoradoSund

Knuste hjelmen
Det finnes mange måter å ødelegge sikkerhetsutstyret sitt på. En ting er i alle fall sikkert, Katja kommer aldri til å kunne bruke denne hjelmen igjen…
Les bidraget til SoloDiamond


Falt av i trafikken
Svarten var nær ved å bli påkjørt mange ganger da venninnen til Karoline falt av på en trafikkert vei. Så begynte hesten å løpe mot sentrum.
Les bidraget til tolle


Kald unghest
Fiona påpeker hvor viktig det er at også dressurryttere tenker sikkerhet. Det fikk hun selv erfare da hesten hennes ble litt misfornøyd over å bli irettesatt.
Les bidraget til Talus


Steilet rundt
Nora Karoline ble skikkelig redd da hesten hun red steilet rundt og landet på støvelen hennes. Deretter løp hesten oppover det bratte fjellet.
Les bidraget til Hovstallen


Livet stod ikke til å redde
Tårene ble mange da den lille shetlandsponnien Beauty fikk kolikk og til slutt ikke klarte å kjempe mer.
Les bidraget til vilduss

Fikk rift på milten
Det ble svært dramatisk da hesten til Kathrine snublet etter et hinder. Og det talte ikke til hennes fordel at hun hadde droppet sikkerhetsvesten akkurat denne dagen.
Les bidraget til Kaathrine


Ga seg ikke
Skjona hadde ikke tenkt til å ha Elisabeth på ryggen, og gjorde sitt beste for å bukke henne av. Det klarte hun opptil flere ganger, men Elisabeth ga seg ikke og satte seg opp igjen.
Les bidraget til Contex


Fløy mot hinderet
Du snubla i bommen, som gjorde at du falt, og jeg falt oppå hinderet, med deg oppå meg igjen. Hinderet falt ikke med det samme, men ribbebeina mine knakk. Jeg skrek, av frykt og smerte.
Les bidraget til Anja-thunder


Ble med i fallet
Sunniva vurderte om hun skulle kaste seg av eller bli med i fallet, idet den løpske hesten hennes nærmet seg et parti med speilglatt is. Hun valgte det første.
Les bidraget til SunnivaogExa


Ble hengende etter hesten
Anja vet ikke hvor mange runder hun hang på slep etter hesten i stigbøylen før skoen falt av. Nå bruker hun alltid sikkerhetsstigbøyler.
Les bidraget til Snipp

Falt av i terrenget
Trøst fungerte helt supert da Marita var ute og hoppet i terrenget, men plutselig mistet hun kontrollen. Hun landet på et tre, og ble reddet av hjelmen.
Les bidraget til Maritaaa94


Hoppet til slutt av
Marlene har hatt mange knall og fall, men spesielt fallet fra en araberhingst sitter brent i hukommelsen. Den tok ut på banen, og løp rundt mens Marlene klamret seg fast.
Les bidraget til Msi97


Kunne ikke røre seg
Karoline skulle prøveri en hest, da den snublet og landet oppå henne. Hun kunne en stund ikke kjenne sine egne bein.
Les bidraget til Kar0linex3


Bet seg fast i bittet og løp
Etterhvert gikk det så fort at jeg kun holdt meg fast i manen og klemte meg fast med lårene og knærne. Beina mine gikk så fort frem og tilbake langs sidene hans da han løp, at jeg ikke hadde sjangs til å balansere i stigbøylene
Les bidraget til AnnikenLindbak

Satt fast i piggtråd
Skaden gjorde at Weser Boy måtte gjennom tre operasjoner i full narkose, og fortsatt var han ikke helt bra. Hydroterapi ble redningen.
Les bidraget til Eirinea


Alt ble helt svart
Hadde fått sand i både øyene og munnen. Skoen hadde jeg mistet da jeg falt, som lå på andre siden av gjerdet. Jeg hadde bare på meg t-skjorte, så ryggen min var full av blod og skrubbsår.
Les bidraget til Heddaam


Kraftig hjernerystelse
Hadde det ikke vært for at hesten hoppet over henne da Mathilde falt av, kunne historien fått et helt annet utfall.
Les bidraget til MathildeLoa

Denne artikkelen handler om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng