Mistet finaleplassen etter et uheldig riv

Så kom siste og avgjørende omgang. Der falt den avgjørende bommen for svensken. Hinder fem, en oxer som forestilte en dampbåt ble skjebnesvanger for Rolf-Göran. Det var så tett i toppen at de fire feilene dyttet ekvipasjen ned til en sjetteplass. Det kommer man dessverre ikke langt med når finalen bare rommer topp fire. Det var noen betuttede svenske supportere som forlot tribunen.
- Er det noen som har en forklaring? Selv vet jeg ikke hva som skjedde, sier Rolf-Göran til det svenske ridesportforbunet etter sitt ritt.
- Vi gjorde alt rett og Ninja hadde ingen problemer med å starte igjen i omgang to. Han var på hugget, sier svensken som alt i alt ser at en sjetteplass både for laget og individuelt ikke er et dårlig resultat.
- Det har tross alt vært en del konkurranse her, konstanterer svensken.

Finalister fra verden over
Videre til finalen er ikke nødvendigvis ekvipasjer man helt hadde forventet, men det skal bli en spennende kamp.Konkurransen om VM-tittelen vil bli mellom saudiarabiske Abdulla al Sharbatly, brasilianske Rodrigo Pessoa, canadiske Eric Lamaze og belgiske Philippe le Jeune. Alle ønsker de en god konkurranse i morgen hvor alle ekvipasjene skal hoppe hverandres hester.
- Jeg håper det blir et fantastisk show. Det vil bli et stort øyeblikk i morgen og jeg håper alle får en god konkurranse, sier al Sharbatly. Han er den eneste ekvipasjen som har ridd fem feilfrie runder under konkurransen til nå. Med tanke på den korte historien ekvipasjen står det stor respekt av det.
- Jeg har bare hatt hesten i seks uker og ridd to konkurranser på den før dette. Jeg er vant til å ri alle hester, men hun er litt vanskelig å ri, så jeg er glad vi fant tonen så fort. Den ble egentlig kjøpt inn for å satse mot neste OL. Her har jeg bare konsentrert meg om å gå nullrunder, men jeg vil jo selvsagt vinne. Man er ikke med i et VM uten å ønske at man vinner, sier den 28 år gamle saudiaraberen som har vært ganske ukjent i europeiske konkurranser. Han har konkurrert mye i den arabiske ligaen, men vil nå basere seg i Europa.

Det er tydelig at Saudi Arabia har satset stort på hest og kjøpt mange nye hester. Rett før VM gikk også norskeide Cezanne 30 til det Saudi Arabiske laget. Den høytflyvende skimmelen har startet for Saudi Arabia under VM med rytteren Kamal Bahamdan.
- Vi jobber for å nå gull i OL 2012. Vi trenger noen flere gode hester, men vi tror vi er på god vei dit, konstanterer finalisten al Sharbatly.

Fire hester * fire ryttere = seksten ritt
De andre rytterne i finalen er mer kjente navn i Europa og samtilige ser de frem til å ri hverandres hester.- Jeg ser veldig frem til å ri Hickstead, hesten til Eric Lamaze. Den hesten er utrolig, sier Rodrigo Pessoa. Lamaze selv ser frem til å ri Rodrigos hest da han tror den er mest lik hans egen.
Pessoa red i verdenscupfinalen for tolv år siden. På spørsmål om det er den samme Pessoa man får se under årets finale som for tolv år siden er brasilianeren kjapp i replikken.
- Det er en Rodrigo med et par kilo ekstra, en skillsmisse og en unge, men fortsatt har jeg den samme driven og ønsket om å konkurrere. Jeg ser tilbake og ser at jeg har vært heldig med livet. Det skal være kjekt å gjøre dette en gang til før jeg pensjonerer meg, spøker Pessoa.
Alt i alt er de fire rytterne enige om å gi publikum en spennende konkurranse. Ekvipasjene får tre minutter og to sprang på hver hest før de skal ut på banen. Hvordan banen blir vites ikke i skrivende stund, men den vil nok bli massiv med hindre opp mot 150-160. Banebygger vil nok lempe litt på kravene når det kommer til det tekniske, slik at banen blir litt mer “rett frem” enn hva vi har sett til nå i konkurransen. Men så skal man ha i minnet at det er et VM og verdens beste rytter skal kåres. For enkelt kan det heller ikke være.


Geir er nummer 23 i verden
- Han skulle ha vært feilfri denne siste runden. Det burde vi kunne klart, sier en litt skuffa Geir etter nattens konkurranse.- Første runde gikk han helt fantastisk, og alt i alt avanserte jeg syv plasser opp på lista. Ridemessig har hesten gått bra igjennom hele stevnet, men han ble litt vanskelig i siste runden i dag, sier Geir.
Norge har nå plassert seg som nummer 23 blant verdenseliten. Geir er med rette litt stolt av prestasjonen, selv om han gjerne skulle vært plassert enda litt lengre opp.
- Med tanke på hvilket nivå det er på disse gutta her, og at jeg har en hest som ikke er helt i toppsjiktet slik disse andre rytterne har, så er det gøy at lille Norge kan være med å hevde seg i slike konkurranser, sier den rutinerte rytteren som reiser hjem fra USA og vender nesa rett mot Oslo Horse Show.
- Jeg blir å starte med tre hester, men jeg har ikke bestemt meg helt for hvilke tre enda. Jeg skal hjem å trene søndag og mandag, også skal jeg bestemme meg da, sier Geir som blant annet har en spennende åtteårig hoppe han lurer på å ta med. L’Espoir blir nok ikke å se på Telenor Arena da topphesten skal få litt tid til å komme til hektene etter den lange reisen. Geir er allikevel sikker på at det norske publikum vil se han i stevnets høyeste klasse.
- Jeg blir å starte 160-klassen, konstanterer han. Så gjenstår det bare å se med hvilken hest.
