Close

Logo

Det er 1240 brukere på siden. 28 brukere er logget inn. Mandag 30.11.2015 kl 19:40

TB; Forsikring - trenger man det?

De aller fleste av oss hesteeiere er av den oppfatning at vår firbeinte venn ikke kan måles i penger. Men når det kommer til forsikring får du et ultimatum og må tenke rasjonelt og legge følelsene til side. Er din hest forsikret?
 


Hvor viktig kan det være?

Om man har en aktiv konkurransehest, en turkamerat, en hobby eller avlshest spiller det noen rolle? Som eier av en hest eller ponni vet man at det ikke er en billig affære. Om man har hest for fornøyelse, konkurranse eller livsnæring kommer det alltid et stort ansvar og sjansen for å få en stor regning fra veterinæren er tilstede. Jeg vil gå igjennom det å forsikre hest og dele min erfaring.

Hvis hesten er i aktiv trening er den mer utsatt for skade som kan påvirke dens bruksegenskaper. For å ta et eksempel, en hest som blir brukt til sprangridning som konkurrerer ofte og på et normalt til høyt nivå. Denne hesten har større sannsynlighet for å skade bena sine under trening eller konkurranse. Skaden kan være så omfattende at hesten ikke kan konkurrere før den blir frisk. Er skaden så alvorlig at det påvirker hestens egenskaper som spranghest må man legge karrieren på hylla og bruke tid på å helbrede hesten eller i aller verste tilfelle, forberede seg på det verste. (Ved brukne ben også videre kan man vel tenke seg til hva som er den eneste utveien).


Men hvis man har en turkamerat, en hobbyhest, verdens beste venn. Denne kan jo også skade seg eller bli alvorlig syk! Men hvor stor er sannsynligheten? Selvfølgelig kan sannsynligheten være stor. Hesten kan skade seg i paddocken, mens man er ute på tur eller den kan bli syk. Muligheten er der, også for hester som ikke er tatt i betraktning for konkurransesammenheng.

Poenget mitt er, at uansett om man har en aktiv trav/galopphest, sprang/dressurhest, en tur/hobbyhest eller kanskje en avlshest, så er alltid muligheten der for at det kan skje noe. Er det ikke da lurt og være på den sikre siden?


Men er ikke forsikring veldig dyrt?

Det trodde jeg. Min tidligere hest var en kaldblodshoppe som hadde vært aktiv travhest i 4 år, avlshoppe og mor til 5 avkom og min første hest. Hun ble brukt til alt mulig, fra kjøring til noen lokale sprang og dressurstevner til turer i skogen. Tanken på forsikring streifet meg aldri. Helt til en dag, en hest på stallen som var på samme alder og ble brukt på samme måte som min hest, fikk kolikk. Hesten måtte gjennom en operasjon og overlevde heldigvis. Men eieren til hesten hadde ikke forsikring og slet lenge med å betale ned veterinærregningen. Nå vet jeg ikke akkurat hvilken sum det var snakk om, men etter å ha spurt et par veterinærer mente de at en slik operasjon kan fort koste deg 20-30.000 hvis du ikke har forsikring. Hjelp!


Å tegne forsikring ligger veldig forskjellig i pris, avhengig av hvilket selskap og hvordan type forsikring du velger. Forskjellige forsikringsselskaper kommer jeg tilbake til senere i bloggen.


Hva dekker en forsikring?

De forskjellige forsikringsselskapene har egne forskjellige forsikringer å velge mellom, som alle dekker forskjellige skader/sykdommer/tap av liv og lignende. Det er veldig viktig å finne den forsikringen som passer deg og din hest best, slik at man får mest mulig igjen for pengene.

Veterinærforsikring
Utgifter i forbindelse med behandling fra veterinær er den største årsaken til å forsikre sin hest. Det er som regel en langvarig prosses å finne ut av hva som feiler hesten, og veien dit kan være økonomisk smertefull. De fleste forsikringsselskapene dekker dette.

Livsforsikring
Denne delen dekker verdien av hesten din hvis den dør, må avlives eller fysisk forsvinner/blir stjålet.

Ansvarsforsikring
Hvis du ikke har planer om å forsikre din hest, bør du i det minste ta en titt på ansvarsforsikringen. Hester er store og sterke dyr, så selv den snilleste hesten kan blir skremt/redd og det kan skje en ulykke med mennesker involvert. Man kan (les, i verste fall) bli brakt for retten og bli ilagt erstatningssummer hvis du blir ansett som juridisk ansvarlig i en situasjon hvor for eksempel en person er kommet til skade eller eiendom beskadiget. Denne type forsikring er som regel den rimeligste.

Uanvendelighetsforsikring
Denne formen for forsikring er til for å beskytte deg dersom hesten din skulle komme ut for skade eller sykdom som er så alvorlig at den aldri mer vil kunne utføre det den var forsikret for.


Er det flere forsikringsselskap?

Nå har jeg en unghest og er hele tiden bekymret for at noe skal skje som kan påvirke hennes egenskaper som min fremtidige dressurhest (store drømmer er vel lov?). Jeg tenkte at jeg skulle forsikre henne tidlig, men det var jo ikke bare, bare. Det er jo flere forsikringsselskap! Hvem er best? Jeg brukte faktisk nesten et halvt år med å lese ned de forskjellige forsikringsselskapene sine hjemmesider, jeg ringte og pratet med noen av de og ikke minst, jeg ville høre personlige erfaringer. For når det først skjer noe, så bør jo forsikringen dekke det!

Først ble jeg anbefalt Gjensidige. De skulle være ålreite i pris og ha en god og dekkende forsikring på hest. Utdrag fra deres hjemmeside;

Gjensidige forsikring på hest
Din hesteforsikring hjelper deg økonomisk hvis hesten din blir
syk eller skadet. Du kan forsikre hesten ved død, utgifter til veterinær, reseptbelagte medisiner og invaliditet som fører til tapte bruksegenskaper. Du kan også tegne foster-/føllforsikring.


Gjensidige har 3 alternativer, Hest Normal for ”tur- og fritidshester”, Hest Sport for ”aktiv bruk av hest” og Hest Elite for ”konkurranse- og avlshest”. Du kan lese mer på denne linken.
IF har også en enkel forsikring, som kun dekker tap av hesten, det vil si om hesten dør eller må avlives. Du kan lese mer på denne linken.Terra Forsikring har også en enkel forsikring, med mulighet for utvidelse ved ”hester med spesielle egenskaper”. Les mer på denne linken for mer info.
Agria forsikring har 9 forskjellige forsikringer for hest;
Agria Maksimal
Agria Ekstra
Agria Avl
Agria Racing
Agria Begrenset
Agria Agria Rideavbrudd
Agria Hingstavbrudd
Agria Katastrofe
Agria Veteran
       ..og 4 såkalte tilleggsforsikringer;
Agria Utvidet Veterinærforsikring
Agria Foster og Føll
Agria Avlsevne for Hoppe
Agria Impotensbeskyttelse for Hingst


Agria har mange valg og det er enklere og finne det som passer deg og din hest best. Man kan også kombinere flere type forsikringer for å få dekket det man selv ønsker. Gå inn på denne linken for å lese mer.


Konklusjon

Valget mitt falt på Agria. Grunnen til det, var at de hadde så mye å velge i, alle jeg snakket med som brukte Agria var veldig fornøyd og anbefalte dem på det varmeste. Jeg var i kontakt med Agria og Gjensidige på telefon da jeg fikk inntrykk at disse to selskapene var de mest omfattende innen forsikring av hest i Norge. På Gjensidige var det som å snakke om forsikring av en bil. De hadde lite forståelse på hest og dessuten var de litt dyre. 

Da jeg ringte til Agria, ble jeg møtt av en svensk, trivelig dame. Hun var riktignok veldig skravlesyk og ville ha så mye info om hesten min som mulig. Til slutt fant vi den forsikringen som ville passet best hvis jeg valgte dem, og de var litt billigere enn Gjensidige, men det var kun snakk om et par hundrelapper i løpet av et år. En ting jeg også spurte om, var at den forsikringen jeg valgte hos Agria dekket seneskader (som kan være ganske vanlig), noe Gjensidige ikke gjorde. Det er jo selvfølgelig opp til en hver hva man vektlegger mest, men tenkte å ta mitt tilfelle som et eksempel! En annen kan for eksempel vektlegge sykdom høyere enn seneskader. Mye forskjellig å tenke på når det kommer til forsikring. Jeg valgte å forsikre min hest for 50.000 og 100.000 i veterinærforsikring. Dette kostet meg litt i overkant av 5000 i året og jeg synes det er en helt akseptabel pris å betale. Det er snakk om rundt 500 kr i måneden for å slippe å få en sjokkregning hvis det skal skje noe, eller at man ikke sitter igjen med noen ting hvis det verste skal skje. Jeg er fornøyd med valget jeg tok, men selvsagt så får jeg ingen erfaring med selskapet før det først skjer noe. Det er først da man får vite hvordan selskapet tar imot skaden som har skjedd.

Er det noen som har hatt gode eller dårlige erfaringer med forsikring av hest? Del gjerne din erfaring! Også vil jeg takke for at du leste min blogg om forsikring av hest.
0.0029
Du må logge inn for å like dette bloginnlegget!
0.0069
Du må være logget inn for å kommentere på hest.no

Kommentarer

 • HeidiH

  22:18 - 29.04.10
  Fint å se at du som hesteeier er så oppdatert på forsikring!!! Jeg synes at det viktigste er at hesteeierne VET hvilken forsikring de har kjøpt, for da blir det ingen overraskelser om ulykken først skulle være ute...
  Det står kontaktopplysninger om meg på min blogg, om noen ønsker å tegne forsikring i Agria :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0037
 • Mariamaruska

  14:20 - 29.04.10
  "IF

  Forsikringen for hest dekker hvis:

  * hesten blir borte
  * hesten dør
  * hesten må avlives.


  Egenandel hest
  Våre vanlige hesteforsikringer har ingen egenandel. Det eneste unntaket er forsikringen for veterinærutgifter, den har en egenandel på 1 500 kroner. "

  Så får man flere hundre kroner i rabatt når man melder skaden over nett. Jeg har alltid vært fornøyd med IF altså ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Mariamaruska

  14:11 - 29.04.10
  Hei, jeg har brukt IF siden 1999 på hestene mine og får dekket skader like hurtig som toget............
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0046
 • trolljenta

  09:30 - 29.04.10
  Kjempebra blogg - mye bra informasjon her! :)
  Har utvidet vet. forsikring gjennom Agria, håper jeg aldri får bruk for den - men kjekt å ha! Selv om jeg har "bare" hobbyhester kan det skje skader, sykdommer, og man vet jo at man da fort blir blakk...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0054
 • SiljeJG

  08:59 - 29.04.10
  Informativ og lettlest blogg=) Hadde selv en hest som ikke ble forsikret, og sto igjen med store dyrlege regninger etter kampen for at han skulle overleve ble tapt. Nå er både min nåværende hest og hund forsikret fullt opp i Agria med både veterinær og død. Tenkte jeg kun skulle ha veterinær forsikring på hunden og fullt opp på hesten, men pappa mente han var minst like viktig og skaffa dødsforsikring på han også, haha. Jeg ser ikke helt vitsen med det på hund, men men. Jeg vil ikke at de skal ha det vont, og da er forsikring den beste måten jeg kan sikre meg at om noe skulle skje, skal ikke økonomien stanse me =)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0042
 • Lillka

  08:54 - 29.04.10
  Kjempebra blogg! :) har selv forsikret min i agria ( agria maksimal og utvidet veterinær, tror det var det de het, vet i alle fall at mer forsikret enn det blir man ikke. :p ) heldigvis ikke hatt bruk for den enda, og håper jeg aldri får det. Men om det først skulle skje noe, er de. Veeeldig grei å ha i bakhånd. :) klem
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0110
 • HoltanPrins2000

  07:19 - 29.04.10
  Superbra blogg!! Som ei sier nede her, forsikringen kan ikke få igjen hesten din om den skulle dø. Men, så står man ikke på bar bakke og må opparbeide seg mange tusen igjen for å endelig få råd til en ny hest, da har man ihvertfall litt å kunne starte med :) Vi bruker Gjensidige, siden alt som er forsikret i familien er der også, og har den som gjelder hobbyhest. Skal snart få tak i den utvidede veterinærforsikringen siden jeg mistenker hesten min i å ha magesår, og daaa kan pengene fort begynne å trille om mine spådommer skulle vise seg å være sanne...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0116
 • eclipse93

  00:57 - 29.04.10
  Veldig bra blogg! Utrolig viktig å ha forsikring på hesten, min betalte 2 kolikk operasjoner og 50% av verdien da hesten døde i 3 operasjonen (som de også betalte for). Tør ikke tenke på hva som hadde skjedd uten forsikring!! Hadde vel måttet nedbetale de neste 100 år!!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0038
 • Relief

  23:36 - 28.04.10
  Jeg har forsikret hesten min i Gjensidige, og er veldig fornøyd med det! Synes ikke de er så altfor dyre, og de har en relativt lav egenandel i forhold til andre forsikringsselskaper, så selv om andre selskaper kanskje koster litt mindre i året, tar de det ofte igjen ved å ha en høyere egenandel...det er i hvertfall det jeg har fått veldig inntrykk av;)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0062
 • heidiogbirk

  23:25 - 28.04.10
  Jeg hadde Gjensidige, både utvidet veterinærforsikring og livsforsikring. Så da hesten min ble syk og måtte inn på veterinærhøgskolen på kvelden og ble avlivet morgenen etter ordnet de alt og jeg fikk livsforsikringen minus 2500kr eller noe, som var egenandelen på veterinærforsikringa. I stedet for å få en regning på 15000kr. Ble helt sjokkert da folk på stallen fortalte at de ikke hadde forsikring. Skader og sykdom blir utrolig fort dyrt, og forsikring koster ikke mye så dette er noe alle burde ha. og heldigvis har jo de fleste det også :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0051
 • MaiBrit

  22:41 - 28.04.10
  Kjempebra blogg! Har selv en spranghest som er forsikret gjennom Agria. Tror vi har forsikra han gjennom det meste, og vi har hatt god nytte av dette da den har vært gjennom en sprøytebehandling, hatt litt sår ogsånt, og kolikk. Anbefaler alle å forsikre hesten sin uansett type og bruk, man vet aldri hva som kan skje..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0036
 • --Katrine-

  21:38 - 28.04.10
  Agria her! Håper jeg aldri får bruk for den da :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0129
 • Scharmin

  21:05 - 28.04.10
  Jeg har min hest forsikret i Gjensidige med utvidet veterinærforsikring. De har dekket alt av sene og leddskader jeg har slitt med på henne. Eneste de ikke dekker på henne er "medfødte feil". Er veldig fornøyd, greie å forholde seg til og ting tar ikke lang tid :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0094
 • CamillaFalko

  21:01 - 28.04.10
  Super blogg! Jeg har gjensidige forsikring på hesten min ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • michelleknudsen

  20:45 - 28.04.10
  er nok lurt med forsikring ja... men jeg har ikke forsikring på min.... Men om familien min skulle forsikret alle hestene vi har, så hadde det kostet mer i året, enn hva vi får igjen for det om en skader seg.... Men om man har 1-5 hester f.eks, vil det nok lønne seg med forsikring ja!:)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Dronningen

  20:42 - 28.04.10
  Alle bør forsikre hestene sine ! Eks en kolikk kan fort komme opp i 30 - 50 000 om man må operere og har litt uflaks ....... Har hatt veldig frisk hest , bank i bordet, men hunden har vært litt skdet og har hatt god bruk for forsikringen da.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0034
 • helenh

  20:36 - 28.04.10
  Jeg mener det er nærmest uansvarlig å ikke ha forsikret dyrene sine, uansett om det er hest, hun eller katt :) JA til forsikring!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0034
 • -RED-SOX-

  20:04 - 28.04.10
  Jeg hadde forsikring på min gamle hest, jeg brukte han bare som hobby hest, men jeg syntes det er viktig med forsikring. Noen mener det ikke er nødvendig å forsikre en hest til under 100.000 men jeg er utrolig gla for at vi forsikret han, en gang når han fikk klikk kom regningen på rundt 10.000! Denne Hesten hadde vi forsikret i Gjensidige. Den nye hesten min har jeg forsikret i agria, de har mer peiling på hest og de har bedre forsikrings tilbud på konkuranse hester :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0041
 • Bolla

  18:36 - 28.04.10
  Kjempe bra blogg! Har selv hatt nytte av den nå nylig da hesten min akutt måtte innover til vetrinærhøgskolen.. desverre døde han.. SÅ jeg anefaler ALLE å ha forsikring! Den gjør det enklere for både hest, dyrlege og eier når ting skjer!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Lisaaa

  18:27 - 28.04.10
  Super blogg! Heldigvis har det ikke skjedd noe med hesten min, men vi har en god forsikring på ham hos Agria, og jeg føler det er absolutt nødvendig å ha det! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Sifri

  17:40 - 28.04.10
  kjempe bra blogg :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0037
 • ArwenSR

  17:35 - 28.04.10
  Fin og nyttig blogg! Jeg har selv opplevd hvor surt det er å ikke ha forsikring når det skjer en ulykke. I mitt tilfelle var det desverre allerede for seint for min åringshingst (etter Järvsöfaks), siden han hengte seg i strømgjerdet... Men det økonomiske tapet ble stort med hensyn til bedekking, oppstaling osv. Vi hadde også fått et høyt bud på hesten. En forsikring hadde ikke fått hesten tilbake, men vært et plaster på såret. Neste gang hoppa bedekkes skal jeg ha foster og føll forsikring!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0055
 • Lanzelot

  16:48 - 28.04.10
  Bra bloggg !! JEG har hatt utrolig nytte av fosikring !! Høres kansje fært ut men jeg har hatt en del skadet hester : / Jeg har til og med måtte avlive en pga den forrgie eieren (sier ikke grunn) men det var tøft og vi hadde tapt UTROLIG mye penger hvis jeg ikke hadde hatt forsikring ...
  Bra blogg
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0190
 • Ponnimikke

  16:38 - 28.04.10
  utrolig bra blogg!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0143
 • Ginvang

  16:28 - 28.04.10
  Kjempebra blogg!! Dette er noe alle hesteeiere bør ha. Dagen for skader/sykdommer kommer alltid før eller siden. Jeg er kjempefornøyd med agria,har dem både på hest og hund. Jeg har agria maksimal+utvidet vetrinærdekning inntil 100 000kr. Betaler ca 2400,- i året. Da er hesten forsikret for 20 000 om den dør etc. Forsikringa var god å ha da hesten måtte få kortisonbehandling i beina. Vips der for ca 25 000 på et øyeblikk! Nei skaff dere forsikring alle mann!! ;-)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0095
 • rambo

  16:24 - 28.04.10
  Jeg har forsikret hesten min i Gjensidige, takk og lov. Så lenge alt er på det rene har de vært helt supre å forholde seg til, men jeg har både kranglet (og jeg vant) og hatt uproblematiske forhold. Erstatning inn på konto innen en uke etter papirer er mottat. Og jeg er meget glad jeg har fullforsikret hesten for "alt" når alt endte med at jeg hadde bruk for nesten hele summen som dekker veterinærutgifter i løpet av ett år.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • mysann

  16:00 - 28.04.10
  FANTASTISK BLOGG! AMEN OG TAKK! omsider kom det en slik, jeg begynte nesten å lure på om hestenorge ikke brydde seg om forsikring!

  Jeg har Gjensidige livsforsikring, utvidet veterinær forsikring og nedsatt bruksverdi forsikring på hesten min. Gjensidige kom med et pristilbud på dette som lå nesten 2000 lavere enn Agria. I tillegg har jeg en veninne her inne som slet seg gal for å få penger ut av Agria.

  Er man glad i hesten sin, så har man den forsikret, slik er det bare. Forsikring er en naturlig del av kostnaden ved å ha hest.
  Den dagen du står der og hestens helse krever en dyr operasjon som du ikke er i stand til å dekke, så har du ikke noe valg, du må bare avlive. Med forsikring har du ihvertfall muligheten til å vurdere begge mulighetene...

  Og HAR DU råd til å betale en dyr operasjon eller lignende, så har du også råd til å forsikre hesten din ;)

  Igjen, takk for en super blogg
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Lisamt

  15:30 - 28.04.10
  Jeg har Agria Maksimal tror jeg, men for pappa var det ikke spørsmål om jeg skulle ha forsikring på hesten eller ikke ;) heldigvis :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Azur

  14:57 - 28.04.10
  Jeg har ikke forsikret hesten min enda, så langt har vi ikke kommet... Men har planer om det, er vel på tide å gjøre det snart nå..! Veldig nyttig og bra blogg. :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0086
 • wilson

  14:48 - 28.04.10
  Det at de har mye å velge i er ingen trygghet ! Prøv å sammenlikn innholdet i valgene, og du oppdager at det er valg mellom pest og kolera. Så klart kan du være "heldig" hvis du må avlive hesten på stedet, men prøver du å få den bra etter en ulykke bør du være rik uansett.....aldri mer Agria på meg!
  Men man tør jo ikke la være å forsikre heller......
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0165
 • Lerum

  14:28 - 28.04.10
  Hei, gratulerer med forsideblogg! Juniblest har alltid vært forsikret og det fikk jeg utrolig mye igjen for da han fikk forstoppelseskolikk oktober 07 og han måtte under kniven. Han hadde så dårlige sjanser at veterinærene ikke ville gi meg noen prognose, men heldigvis gikk det bra. Han fikk infeksjon i operasjonsåret og måtte totalt stå der inne i fem uker - prislapp 55 000! Men siden vi hadde forsikring betalte jeg "bare" ti lapper. Å kunne si "jeg har forsikring, gjør det dere kan" den kvelden var utrolig godt. Det finnes én gyldig grunn til ikke å forsikre hesten sin og det er om man er så rik at man har råd til de dyreste operasjoner uansett. Muligens om man har så mange at det blir billigere å betale behandling på en hest i året enn å forsikre alle sammen...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0450
 • katrine89

  14:08 - 28.04.10
  Jeg bruker Agria, og er strålende fornøyd når jeg hadde min hest inne på Bjerke for å opereres i fjor :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0076
 • Shmee

  14:06 - 28.04.10
  Kjempe bra blogg, og en verdig forsideblogg! :-D Ut ifra hva jeg har lest her ville jeg også valgt Agria, men jeg vet ikke hvor hestene er forsikret. Moren min tar seg av det, og ille men sant er det ikke så viktig for meg. Men jeg syns helt klart det er viktig at hestene er forsikret, i tilfelle det skjer noe. Men igjen, bra blogg!! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0138
 • nini1995

  13:57 - 28.04.10
  Veldig bra blogg ! jeg lærte mye viktig, jeg har tenkt å kjøpe hest, og da må jeg jo selfølgelig forsikre han ! igjen, kjempebra blogg, du fortjente virkelig forsiden !
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0030
 • Heffalompen

  13:56 - 28.04.10
  Flott blogg du har skrevet. Jeg kan bare si en ting: Jeg har ikke råd til IKKE å forsikre hestene mine. Og da snakker jeg av erfaring. Hester kan fort pådra seg skader eller sykdom som plutserlig krever akutt oprasjon eller livreddende behandling. Og tenk å stå i en slik situasjon uten forsikring. Ja det er vel de færreste som har 20.000 - 70.000,- å punge ut med sånn på stående fot. Og har man ikke penger til behandling og en uforsikret hest når ulykken først er ute, ja da er alternativet slakt eller avlivning. Jeg anbefaler alle å forsikre hestene sine. Knallgod og viktig blogg du har skrevet :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0029
 • Drummer

  13:48 - 28.04.10
  Jeg har unghoppa mi forsikret med Agria maksimal veterinær forsikring og har hatt godt nytte av det..... i løpet av det første året jeg har hatt henne så har det blitt mye veterinær besøk. Den andre hesten min er desverre ikke veterinærforsikret pga alder synes det er dårlig gjort at man ikke får vet forsikret gamle hester
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0030
 • Drummer

  13:46 - 28.04.10
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0052
 • Superquick

  13:11 - 28.04.10
  Har hesten min forsikret i Agria med Maksimal Veterinær 50 000 og Begrenset Liv 50 000. Ikke fått bruk for det enda, men man vet aldri.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0070
 • LoveMissMabel

  13:11 - 28.04.10
  jeg har alle mine 5 hester of 4 hunde rforsikret i agria.Har aldri hvert missfornøyd og har hatt bruk for den både ved opprasjon av ene hunden,kolikk hos hesten osv.hadde ikke orket å avlive en av mine lojale følgesvenner pga det sto på penger:S
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0036
 • Tinkern93

  13:06 - 28.04.10
  Bra blogg! Min hadde bare livsforsikring når vi kjøpte henne, og en dag etter at pengene var overført, altså før vi idetheletatt rakk å tenke ordet forsikring, fikk hun en seneskade. Noen år tidligere jobbet jeg i PRYO-uke hos veterinær, og da kom det inn ei unghoppe med et lite brudd i beinet. Operasjonen var 50% sjangs for at hun kunne brukes som traver, men som jeg skjønte ville hun uansett kunne brukes som hobbyhest, og dermed mest sannsynlig kunne selges. De hadde ikke forsikring, og valgte og avlive hesten. Da nekta jeg og være med, for i mine øyne var det unødvendig. Det var da jeg virkelig så viktigheten i å forsikre hesten sin. Så dette er viktig! Bra du skriver en blogg om det :D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0068
 • NZ

  13:01 - 28.04.10
  Bra blogg. Agria høres ut som et godt valg, men det er en annen ting man kanskje burde tenke gjennom ved valg av forsikringsselskap: hvor du har plassert andre forsikringer fra før. Samler du alt (bil, hus, egen ulykkesforsikring osv.) i ett selskap, har du noe å presse dem med (ergo; å trekke ut samtlige forsikringer, og dermed frata selskapet inntekt) dersom de mot formodning ikke skulle ville innfri dine krav i forbindelse med veterinærutgifter eller liknende. De kan være veldig hyggelige når du snakker med dem om tegning av forsikring, og veldig avvisende når man trenger hjelp! ;-) Igjen, bra blogg!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0048
 • Nattrafn

  12:56 - 28.04.10
  Bra Blogg! Har ikke forsikret min før nå. Trodde ikke jeg kunne det pga at han har spatt. Synd jeg ikke gjorde det med en gang for nå sitter jeg med regninger fra bjerke på 10 000kr og ikke ble han frisk heller. Måtte ta han til equiterapaut iustedenfor. Så det var de feriepengene..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0092
 • Feltrittsfreak

  12:54 - 28.04.10
  Dette var en bra og nyttig blogg, og ikke minst veldig bra at du valgt agria av de grunnene du gjorde. Nå er jeg noe partisk når det kommer valg av forsikringsselskap siden jeg selv jobber i Agria, men det at du nevner at du valgte oss fordi vi bryr oss om dyrene, og opplevelsen av nettopp det avgjorde valget, er veldig godt å høre!

  Mvh
  Agria Hesteombud Anja:D
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0046
 • Charliie

  12:32 - 28.04.10
  Dette var en god og lærerik blogg! Nå vet jeg hvor jeg skal forsikre forhesten min når den blir min (har ikke forsikring nå)! :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0044
 • cathrine78

  12:32 - 28.04.10
  Flott blogg dette her. Å forsikre hesten er viktig. Spesielt veterinærforsikring. En uventet stor regning kan svi godt i lommeboka. Agria og Gjensidige er vel de selvskapene som er størst på hest og sitter inne med mest kunnskap. Denne vinteren kan jeg ikke få rost Gjensidige nok. Rask behandling av saken og det meste av pengene tilbake på konto allerede et par dager etter de mottok papirene ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0169
 • Bajass

  12:28 - 28.04.10
  Veldig bra blogg og viktig tema! Da jeg fikk min hest var han 15 år det året og Gjensidige ville ikke ha han pga aldern! Agria derimot var kjappe(svensk dame:-D) med å få han forsikra! Og det anget jeg ikke på noen år senere da han sto med lymfangitt...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0031
 • Ane03

  12:24 - 28.04.10
  Utrolig bra blogg som belyser et aktuellt tema! Dette er så viktig! Nei, det er ikke billig der å da, men man får så mye igjen for det om det ulykken skulle være ute. Har ingen personlige erfaringer når det gjelder hest, men sykkelen min ble stjålet en gang. Da fikk vi det igjen på forsikring fordi den var låst når den ble stjålet. Kanskje et dårlig eksempel, men det er jo litt det samme. Igjen; bra blogg, og gratulerer med forside ☺
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • Tinapijah

  12:18 - 28.04.10
  Bra blogg. Jeg har slitt med mye skader på min hest og har snart kommet opp i den ÅRLIGE MAXIMAL SUMMEN! Vil også opplyse at gjensidige bare dekker 4000 i året på reseptbelagte medisiner! Dette er lite. Dekket bare en skade på min hest. Jeg fikk kolikk to ganger nå nylig og prisen ble 23500.- Med en kolikk/tarmslyng operasjon har det blitt ruundt 60.000 med opphold på dyreklinikk. Jeg skal bytte til agria om hesten min nå blir helt frisk. De dekker 100.000 i året, på hva du vil. Jeg har utvidet veterinær med reseptbelagte medisiner, dette skal jeg også ha til agria. Forsikringen min har kommet godt med, dette kan dere lese om på mine blogger :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0038
 • Kosebamsen

  11:42 - 28.04.10
  Kjempebra blogg! Gratulerer med forside! Jeg tror forsikring virkelig lønner seg, selv om den er dyrere enn hesten selv. Om man plutselig skulle måtte betale en kolikkoperasjon på 30.000 og ikke har penger/forsikring, sitter man i saksa...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0077
 • Welshine

  11:39 - 28.04.10
  superflott blogg! Jeg har hørt at Gjensidige er dyrere i året, men billigere i egenandel og at Agria er billigere i året, men dyrere i egenandel. Vet ikke helt om det er slik, men det er nå det jeg har fått høre :) Vi har pleid å forsikre våre i Gjensidige, men tror den neste skal forsikres i Agria fordi de har et bredere utvalg når det kommer til hesteforsikring og det er jo hovedområdet deres og jeg vil tro de kjenner bedre til hest enn det gjensidige gjør...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
 • tipsy

  11:12 - 28.04.10
  En bra blogg. Har selv mine tre forsikret i Agria ;) Er fornøyd. Og premiene utbetales kjapt :D Absolutt verdt det!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0034
 • RagnhildE

  15:07 - 21.04.10
  Heisann! En meget god blogg! Skulle gjerne hatt den på fremsiden av hest.no, men jeg har problemer med å bruke de bildene du har lagt inn her. Har du mulighet for å sende meg originalbildet av hesten som stopper, som du har i bildemontasjen? Er du interessert, så send det på ragnhild.ekornrud@hest.no så vil jeg ordne forsidehenvisning til bloggen din. Takk :) Mvh. Ragnhild for hest.no
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • xWilisiax

  21:00 - 09.04.10
  Hva skal jeg si? Forsikring er jo bra, men utrolig mye blir jo "skjulte feil". Men ellers har det egentlig aldri vært noe problem. Jeg har alltid fått forsikring ut når jeg har behøvd det, og det er jeg glad for hvis ikke hadde vi sittet med veterinærutgifter på kanskje 30-40.000. Nå når man har så mange hester som vi har så får man jo rabatt ^^ I tilegg er papsen medlem av NPA, dvs ennå mer rabatt!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0025
 • Coolman

  20:55 - 01.04.10
  Min er og forsikra i agria :) Hun ble forsikra nesten med en gang av forrige eierne, og er godt forsikra, så vi overtok den forsikringa siden de hadde tegna sånn "før hesten er så og så mange dager" forsikring, som dekker ting man ikke visste om da, og sånt. Praktisk!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0027
 • Gunn-Irene

  19:13 - 01.04.10
  Kjempe bra blogg! Her lærte hvertfall jeg litt! Jeg har aldri hatt forsikring på mine hester. På min første ponni fikk jeg jo en "sjokkregning" på 10.000kr da han måtte avlives etter kolikk (som viste seg å være bukhinnebetennelse og sprekt magesekk). Spinnycan så jeg ingen grunn til å forsikre og det ser jeg heller ikke med Taro. Taro har jo allerede ødelagte bein, og skulle noe alvorlig skje med han, vil det antakelig være pga beina og det vil ikke forsikringsselskapet dekke (han var forsikret før). Så jeg har heller valgt å være litt kynisk. Skjer det noe alvorlig, kan det være jeg velger avliving istedet for en høy regning... Men om jeg en dag får en "kanon" av en hest, vil jeg nok forsikre den.. :) De har jo vært "helige" med Monaco. Etter veldig mange veterinærbesøk, fant de jo ut at han har to syster på hovsenebeinet - en kronisk sykdom de ikke visste om på forhånd (blir som å ha kreft). Her har forsikringsselskapet (If) vært veldig greie å ha med å gjøre. De har fått igjen så og si alt av veterinærregninger. Nå er det snakk om å avlive hesten, så da får vi se om dem får ut forsikringspengene på han, da han ikke lenger har et verdig liv.. Dem har absolutt prøvd ALT med den hesten, men nå har han det vondt.. Han kan ikke leve på smertestillende resten av livet heller..
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Iselin-93

  16:40 - 01.04.10
  Dette var en veldig flott blogg som var godt skrevet! Viktig med forsikring uansett. Har forsikring på mine hester :) Synes denne bloggen fortjener forsiden.
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0026
 • Gipsy

  16:32 - 01.04.10
  Kjempeflott blogg=) Jeg har alltid brukt gjensidige,men akkurat nå så har jeg ingen forsikringer på hestene mine,men de skal forsikres=)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Gumgirl

  16:30 - 01.04.10
  Hadde det ikke vært for at Gummi har veterinærforsikring vet jeg sannelig ikke hva jeg hadde gjort.. etter kjøreulykken vår og nesten 3 uker på veterinærhøyskolen og 30 000 kr i utgifter var det veldig godt å ha Agria :)
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0113
 • NanineHS

  16:28 - 01.04.10
  Så flink du er Linda! Forsikring er ekstremt viktig, det har jeg hvertfall fått lære nå som hesten min er syk. Heldigvis har jeg full-utdypende veterinær forsikring som dekker det meste uansett hva som skal feile hesten :) Hva skulle man ha gjort uten forsikring? Regningen hadde ikke blitt noe mindre uten...
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0024
 • Piinky

  16:26 - 01.04.10
  kjempefin blogg! Og nyttig.. Forsikringen har hjulpet meg masse etter at Flight ble spent i foten, og senekjeden var utsatt. Absolutt livsnødvendig med forsikring! Dette er en blogg som absolutt burde havnet på forsiden!
  Du må logge inn for å like denne kommentaren!
  0.0023
0.4320

 • karolinosaurus

  Vi har vært på helgekurs for Pelle igjen! Stjernehesten ★ Blogg med film og bilder er ute!

 • Vrengtpolvott

  Vi har ledig stallplass hos oss i Heradsbygd, Elverum nå. Rop ut hvis du trenger plass! Flotte muligheter, mulighet for tilpasset avtale.

 • christiina

  To blogger på to dager... u say whaaat! #følesegstolt

 • NanineHS

  Sov godt min kjære, beste Valle!

 • Mallaa

  Leyla er solgt <3

 • Villjo97

  Kaldblodspower

 • xWilisiax

  Ja, jeg lever. oppdatert bloggen. Hest.no er.. rart nå.

 • MorganChris

  Herlig ridetur i skogen i dag i sol &#128522;&#127774;&#128155;

 • Siiliia-Lissy

  Har helt glemt å oppdatere med at oppsummeringsblogg fra stevnesesongen er ute :)

 • katarina96

  har en litt opp og ned periode, men så hadde en super økt i går :D

 • WanPharao

  Grisen skal gå prøveløp i dag! Wooho :)

 • Linda2111

  Gjør et forsøk på å ta opp bloggingen igjen ;) Ta en titt på min siste blogg!

 • Michelle

  Det er så kjedelig når en har så mange planer, også blir det absolutt ikke slik en vil. Bloggingen ble det også en stopper på da humøret og håpen sank

 • helenh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Karen90

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • piakatinka

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Solliolli

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • RenateogFox

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • jfinvik

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -MarlinJasper-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • maca

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • krist-ak

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bisoma

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Fair

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Gunn-Irene

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Silver-Karro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Bellman

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Marii93

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • xcherokee

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Suzanne-Marie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mashe

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Casanova

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SCHILBRED

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • IngunnsTullball

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ZuperG

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • xxfrida

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Bettina

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • xxjohansen

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • MariOgPiltur

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Nannies

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Piinky

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Casilliero

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Malenii92

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Cammomille

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • A-Eb

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Loving

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Blessa81

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AmandaSunko

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • veraogzorro

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Metti

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Elisabetdh

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Victory-

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Siirii

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • LineC

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Living

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • celinfoss

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • SigridogUffrei

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • oda-wille

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • AneBanan

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • KristinaSR

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • JaneOgHester

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Harlekin

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Coolman

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • anne-britt

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Mai--Knekten

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • CamillaogKnut

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • NinaGran

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • elsoma

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Royal-Valley

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Sunniva-Glamour

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • -Flicka

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Barrosogjulie

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Lisaaa

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Conradi

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Cathinka

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Gumgirl

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Betsy

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • ThereseSympony

  Har ikke oppdatert sin status enda..

 • Ajjaz

  Har ikke oppdatert sin status enda..

0.0843

0.0073

6.7929
i 0.5388
a 0.6343